[Update] Senechal krijgt bijval uit peloton na slaan 'gevaarlijke' Walscheid Algemeen nieuws

[Update] Senechal krijgt bijval uit peloton na slaan 'gevaarlijke' Walscheid

Door Marijn van den Berge 08 oktober 2019 | 13:47


(3 oktober 2019) Een opmerkelijk tafereel na de finish in de Sparkassen Münsterland Giro. Nummer vijf Max Walscheid geeft een interview aan de Duitse TV-zender WDR, als plotsklaps Florian Sénéchal de Sunweb-renner een flinke tik geeft. De Franse sprintaantrekker van de uiteindelijke winnaar Álvaro José Hodeg kwam na zijn job ten val, en geeft Walscheid daar de schuld van.

Op de beelden van de laatste honderden meters is te zien dat Sénéchal zojuist de sprint heeft aangetrokken voor Hodeg, waarna hij zich uit laat zakken. Hierbij kijkt de Fransman over zijn rechterschouder, komt in aanraking met Walscheid en kan zijn fiets als gevolg daarvan niet recht houden. Een harde klap op het asfalt volgt, waarin ook enkele andere renners betrokken raken.

Na de race staat Walscheid rustig zijn verhaal te doen aan de Duitse TV, als in een keer Sénéchal in beeld verschijnt. De Deceuninck-Quick Step renner geeft zijn Sunweb-collega een flinke tik, waarop winnaar Hodeg en nog enkele teamgenoten hem tot bedaren brengen. Walscheid lijkt de situatie enigszins koeltjes te ondergaan.

De valpartij heeft wel wat weg van het Veelers-Cavendish incident uit de Tour van 2013. Ook hier zat het werk van de lead-out Tom Veelers erop, keek deze over zijn rechterschouder en kwam in aanraking met een opkomende sprinter, in dat geval Mark Cavendish.

Update - 4 oktober 2019 (08.13 uur): Senechal door het stof na tik

Florian Senechal heeft zijn excuses aangeboden aan het adres van Max Walscheid. 'Mijn welgemeende excuses aan Max en Team Sunweb, mijn ploeg en mijn fans. Wat ik deed na de race, was compleet onacceptabel en het laat niet zien wie ik ben. Ik heb er heel veel spijt van', zo stelt de Fransman op Twitter.

Ook Deceuninck-Quick-Step bracht een statement naar buiten. 'Deceuninck-Quick-Step keurt het gedrag van Florian af. De zaak is intern afgehandeld en Florian heeft een boete gekregen. Dat geld zal naar een goed doel gaan.'

Update - 8 oktober 2019 (13.46 uur): Renners scharen zich achter Senechal

Florian Senechal heeft enkele dagen na het incident met Max Walscheid nogmaals gereageerd op de tik die hij uitdeelde aan de Duitser. ‘Die reactie kwam door de adrenaline’, zegt Senechal bij RTBF. ‘Ik was net terug van een sleutelbeenbreuk en was bang. Ik viel met hoge snelheid en ik heb mazzel dat ik niet opnieuw geblesseerd ben geraakt.’

Senechal bood eerder zijn excuses aan, maar kon wel op bijval rekenen van zijn collega’s in het peloton. ‘Ik vind Walscheid een vrij gevaarlijke renner en veel renners feliciteerden me dat ik hem geslagen heb. Maar het mag duidelijk zijn dat het voor het imago van de sport en mijn team niet goed is. Daarom zal ik het nooit meer doen.’ (foto: screenshot)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

theogorissen
3 Oct 2019 om 19:42

Wat een eikel, die Senechal. Schorsen die man.

Reageer


Meer nieuws