Ambitie Kruijswijk gaf De Plus vleugels: 'Word daar vaker op aangesproken' Algemeen nieuws

Ambitie Kruijswijk gaf De Plus vleugels: 'Word daar vaker op aangesproken'

Door Jannick van der Hooft 07 oktober 2019 | 19:34


Nadat Laurens De Plus in de Tour de France een meesterlijke taak vervulde als knecht van Steven Kruijswijk, bekroonde hij zijn seizoen daarna met een knappe eindwinst in de BinckBank Tour. In gesprek met cycling.be gaat hij uitgebreid in op zijn seizoen.

Het afgelopen seizoen ontdekte de nog altijd jonge Belg hoe groot de Tour de France nou eigenlijk is: 'Ik had al de Giro en Vuelta gereden, maar de Tour is toch nog van een ander niveau. Ik word nog altijd meer over die prestaties aangesproken dan over de eindzege in de BinckBank Tour.' Zelf snapt hij dat ook wel: 'Heel de ploeg was enorm gemotiveerd om voor dat podium te gaan, dus dat gaf me vleugels op de flanken van die steile cols.'

Toch zal de BinckBank Tour net zulke mooie herinneringen opleveren voor de renner van Jumbo-Visma: 'Ik had er niet meer op gerekend. Gelukkig had ik het gezelschap van twee klassieke toppers die er vol voor gingen. Ik heb afgezien, maar op zo'n laatste dag zit iedereen door zijn beste krachten heen. In de Tour heb ik al bewezen dat ik aan het einde van een rittenkoers nog goed voor de dag kom.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws