Einde wegseizoen Van der Poel, meer mountainbiken in 2020 en... kans op Vuelta? Algemeen nieuws

Einde wegseizoen Van der Poel, meer mountainbiken in 2020 en... kans op Vuelta?

Door Marijn van den Berge 08 oktober 2019 | 19:00


Mathieu van der Poel komt dit seizoen niet meer in actie op de weg. Dat is nu definitief duidelijk. Eerder leek hij nog te gaan starten in Binche-Chimay-Binche, maar Van der Poel gaat zich nu toeleggen op zijn crosswinter en op 2020. Want volgend jaar wordt een heel belangrijk jaar.

Er werd gesproken over een start van Van der Poel in Binche-Chimay-Binche, omdat Corendon-Circus met een tweede plaats een sprong zou maken op de ranglijst en zich zo verzekeren van alle eendagskoersen volgend jaar. Winst zou ze zelfs grote rondes en rittenkoersen opleveren. ‘Die punten interesseren ons niet’, zegt Philip Roodhooft echter bij Het Nieuwsblad. ‘De kloof is te groot en we hebben ook nooit aan een klassement gedacht. Volgend seizoen doen we het op dezelfde manier als dit jaar.’

En wat betekent dat voor Van der Poel? Vrij weinig, want zijn planning staat al zo goed als vast. ‘Volgend jaar zijn de Olympische Spelen het grote doel. Daarom zal hij ook meer mountainbikewedstrijden rijden dan vorig seizoen.’ Maar naast het mountainbiken blijft Van der Poel ook gewoon het klassieke voorjaar ambiëren.

Grote ronde voor Van der Poel in 2020?

Er is misschien wel nóg meer, want op de ranking is Corendon-Circus dicht bij het veroveren van een vaste plaats in de grote rondes, en dus ligt er misschien een wildcard op de loer als het niet lukt. ‘De Giro of Tour rijden we volgend seizoen sowieso niet’, weet Roodhooft. ‘De enige ronde waar we misschien aan zouden kunnen deelnemen is de Vuelta. Maar die valt al twee weken na de olympische mountainbikerace.’ De Vuelta start volgend jaar in Utrecht. Een reden voor de organisatie om te proberen Van der Poel binnen te halen? (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws