Tre Valli Varesine | Roglic erkent gelukje; Kelderman baalt van verkeerd sturen Algemeen nieuws

Tre Valli Varesine | Roglic erkent gelukje; Kelderman baalt van verkeerd sturen

Door Arnout Tamerus 08 oktober 2019 | 21:00


De Tre Valli Varesine werd een prooi voor Primoz Roglic. Toch ging het na afloop niet alleen over de tweede overwinning in een week voor de Sloveen. In de finale werd een groep achtervolgers op een rotonde de verkeerde kant op gestuurd en moest leider in de wedstrijd Luis Leon Sanchez uitwijken voor een auto op het parcours. In de Leiderstrui verzamelt de belangrijkste reacties voor u.

Roglic: 'Ik had mazzel dat die mannen verkeerd reden'

Primoz Roglic was voor de tweede keer de gevierde man in even zoveel koersen. De Sloveen van Jumbo-Visma plaatste op het juiste moment zijn aanval en kon de sprintende groep voor blijven. Na afloop laat hij via zijn ploeg weten geluk te hebben gehad: 'Op het einde had ik mazzel met die mannen die verkeerd gereden zijn. Anders had ik hier niet voor de winst kunnen strijden.'  Wederom was hij te spreken over het werk van zijn ploeg, daarnaast werd er al voorzichtig vooruit gekeken naar de Ronde van Lombardije: 'Ik moet weer mijn complimenten maken aan de ploeg. We hebben de hele dag gecontroleerd en de koers in handen genomen.  Dit is een geweldig seizoen voor mij en de ploeg en we hopen deze lijn te kunnen doortrekken naar de Ronde van Lombardije', aldus Roglic.

Visconti: 'Ik draag dit resultaat op aan mijn neef'

Achter winnaar Roglic sprintte een select groep renners voor de tweede plaats. Giovanni Visconti  was daarin de snelste voor Toms Skujins. Voor Visconti was het een heel speciale ereplaats: 'Ik ben 36 jaar oud en ik start iedere race om te winnen. Ik ben terug op het hoogste niveau ondanks een val in in juli en dat kan ik nog steeds niet geloven. Ik wil dit belangrijke resultaat opdragen aan mijn neef, die zes jaar geleden op deze dag overleed.'

Martin: 'Het is jammer dat de beste renners van het parcours zijn beland'

In volle finale werd een groep achtervolgers de verkeerde kant opgestuurd. Dan Martin was één van de coureurs die zijn kans verkeken zag na de misser van de organisatie. Cyclingpro citeert de Ier: 'We waren een zeer sterke groep. De beste waren vooraan. Het is jammer voor de race dat de beste renners van het parcours zijn beland. Ik denk dat er een heel mooie koers uit zou zijn gekomen.' Over het verkeerd sturen zelf zegt hij: 'Het was niet duidelijk waar we heen moesten. De organisatoren stuurden ons de verkeerde kant op. De renners konden niks beginnen. Het parcours was te ingewikkeld.'

Kelderman: 'Mijn benen waren goed genoeg voor goed resultaat'

Wilco Kelderman maakte deel uit van de groep die de verkeerde kant op werd gestuurd. Via zijn ploeg laat de Nederlander weten teleurgesteld te zijn: 'We hadden een goede groep met veertien renners, maar de camera-motor stuurde ons de verkeerde kant op. Onze koers was daarmee over. Ik was teleurgesteld, want mijn benen waren goed genoeg voor een goed resultaat hier. 

Sanchez: 'Ik moest wat proberen om de sprint te ontlopen'

Lang zag het er goed uit voor Luis Leon Sanchez. Met name toen de eerste achtervolgers de verkeerde kant op werden gestuurd, stegen de kansen voor de Spanjaard. Het werd teruggepakt, maar kijkt desondanks terug op een goede race. In een reactie via zijn team laat Sanchez weten: Ik kwam in een nieuwe kopgroep en ik wist dat ik wat moest doen om de sprint te ontlopen. Dus ik ging in de aanval. Ik denk dat het een goede poging was en gaf alles. Ik kwam een beetje te kort om de race te winnen. Dat is jammer, want het is mijn laatste race van het seizoen en ik wilde graag met een mooie overwinning afsluiten.'(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws