Medisch tribunaal rond voormalig Team Sky arts Freeman hervat op 28 oktober Algemeen nieuws

Medisch tribunaal rond voormalig Team Sky arts Freeman hervat op 28 oktober

Door Arnout Tamerus 08 oktober 2019 | 20:44


Het medisch tribunaal verhoor van voormalig ploegdokter van Team Sky, Richard Freeman, wordt hervat op 28 oktober. De zaak werd eerder nog voor onbepaalde tijd uitgesteld. Freeman wordt verdacht van wangedrag als arts.

Eerder dit jaar werd de zaak voor onbepaalde tijd uitgesteld. Freeman kon niet persoonlijk bij de zittingen aanwezig zijn door psychische problemen. Het trubinaal had vervolgens 20 dagen te tijd om de de beschuldigingen te onderzoeken. Dit bleek niet haalbaar, waarna de zaak voor onbepaalde tijd werd uitgesteld. Negen maanden later wordt de zaak weer hervat, zo meldt Cyclingnews. Freeman moet zich verantwoorden voor wangedrag als arts, waarbij ook doping wordt genoemd. 

De zaak draait om een levering van dertig zakjes met testoterongels aan Freeman op het Team Sky en British Cycling hoofdkantoor in Manchester in juni 2011. Het vermeende motief van Freeman voor het plaatsen van de bestelling was het toedienen aan een atleet om hun atletische prestaties te bevorderen. Als dit bewezen wordt geacht, dan opent het de deur voor het Britse anti-dopingbureau UKAD om het onderzoek naar de vermeende doping met Bradley Wiggins in hoofdrol te openen. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws