Deel van het prijzengeld bij de mannen in het veldrijden gaat naar de vrouwen Algemeen nieuws

Deel van het prijzengeld bij de mannen in het veldrijden gaat naar de vrouwen

Door Gerrit van Loon 09 oktober 2019 | 09:59


De Belgische organisatoren bij het veldrijden stellen vanaf dit seizoen het prijzengeld gelijk voor mannen en vrouwen. In de praktijk betekent dit, dat de mannen moeten inleveren en de vrouwen hun pot zien verdubbelen. Volgens Christophe Impens van organisator Golazo is dat gewoon logisch.

‘Hun populariteit stijgt enorm, dus moeten ze daar ook naar worden betaald’, zegt hij in het Nieuwsblad. Impens heeft het prijzengeld gelijkgeschakeld. ‘De populariteit van de vrouwencross is enorm gestegen. Je hoort het ook als je praat met crossliefhebbers. Ze vinden die wedstrijden een stuk spannender. Er zijn ook een pak meer kandidaat-winnaars dan bij de mannen, in een internationaler gezelschap.’

Bij de DVV Verzekeringen- Trofee mogen vrouwen op het einde 70.000 euro verdelen, vorig jaar was dat nog slechts 30.000 euro. Organisatoren leveren een extra financiële inspanning, maar verkleinen wel de pot bij de mannen: 70.000 in plaats van 96.400 euro. De UCI stelde het prijzengeld per manche enkele jaren geleden al gelijk. Het verschil blijft bestaan door de startgelden. Daar blijft de kloof tussen mannen en vrouwen gigantisch groot. ‘Je kan niet in één ruk alles gelijkschakelen, dat zou de dood betekenen van de helft van de crossen’ aldus Impens in de Belgische krant.

Prijzengeld voor het eindklassement in de Wereldbeker werd eerder door de UCI wel al gelijkgesteld voor mannen en vrouwen, maar de premies in de Wereldbekermanches zijn nog niet gelijk. Volgend seizoen wordt die kloof kleiner. Het seizoen moet het prijzengeld overal en voor iedereen gelijk zijn. (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws