[Update] Merckx langzaam aan beterende hand: 'Dokters weten het ook niet' Algemeen nieuws

[Update] Merckx langzaam aan beterende hand: 'Dokters weten het ook niet'

Door Bram van der Ploeg 05 december 2019 | 08:28


(14 oktober) Eddy Merckx ligt in het ziekenhuis. Dat meldt Het Nieuwsblad maandag. De 74-jarige wielerlegende is zondag met spoed naar het ziekenhuis in Dendermonde overgebracht, nadat hij was gevallen met zijn fiets.

Merckx fietst nog steeds regelmatig, maar tijdens de fietstocht van zondag ging het goed fout. Samen met vrienden was de Belg aan het fietsen toen hij ten val kwam. Daarbij liep Merckx een fikse hoofdwond op. Vandaag, maandag, zal hij verder onderzocht worden. Omdat Merckx de eigenaar is van een pacemaker, willen de artsen alle mogelijke complicaties uitsluiten.

Naar omstandigheden gaat het goed met Merckx, heeft vriend Paul Van Himst laten weten aan Sporza. ‘Ik heb gisteravond nog contact gehad met zijn vrouw Claudine. Volgens haar valt het al bij al nog goed mee. Wel zijn er vandaag (maandag, red.) nieuwe onderzoeken gepland.’ 

Update - 15 oktober 2019 (17:05 uur) Merckx aan beterende hand

Na de aanvankelijke schok van de opname op de spoedeisende hulp komt Het Laatste Nieuws nu met een geruststellende mededeling: Het gaat goed met Merckx en hij mag over enkele dagen naar huis. Merckx zou volgens de site alweer popelen om naar huis te gaan, maar moet nog even geduld hebben. Onderzoeken moeten uitwijzen wat de oorzaak van de plotselinge val van Merckx is. Deze nemen langer tijd in beslag, waardoor de Kannibaal nog even in het ziekenhuis moet blijven.

Update II - 18 oktober 2019 (17:45 uur) Merckx heeft ziekenhuis verlaten

Het was al bekend dat de vijfvoudig Tourwinnaar aan de betere hand was, maar nu is de Vlaming definitief uit het ziekenhuis in Dendermonde ontslagen. Dat meldt het Nieuwsblad. Wel moet de ex-wielrenner thuis nog een hele tijd verder rusten thuis. 'Maar hij is blij dat hij naar huis kan', vertelt echtgenote Claudine.

Update III - 14 november 2019 (08.32 uur): Merckx stelt dat hij gelukt heeft gehad

Eddy Merckx leek na een val met de fiets uiteindelijk niets levensbedreigends te mankeren, maar in een interview met Sporza biecht de Belgische legende op dat hij de dood in de ogen heeft gekeken. 'Als je ziet waar ik doorheen ben gegaan, dan heb ik heel veel geluk gehad. ls daar niet toevallig een verpleegster gepasseerd was, dan denk ik dat het gedaan geweest was met mij. Het gaat nu beter, maar toch nog niet helemaal zoals het moet. Er scheelt een beetje vanalles. Te veel om uit te leggen. Ik moet nog een aantal keer onder de scanner en fietsen is absoluut verboden', aldus Merckx.

Update IV - 5 december 2019 (08.25 uur): Merckx weer op het podium

Eddy Merckx heeft zich woensdagavond voor het eerst sinds lange tijd weer publiekelijk getoond. In Het Nieuwsblad vertelt hij over de afgelopen weken, waarin hij plots in het ziekenhuis belandde. Merckx bleef woensdag een half uur, omdat hij nog zeker geen honderd procent is. Het blijft een raadsel wat er precies is gebeurd met hem. 'Ik stond stil en wilde mijn voet uit mijn pedaal klikken. Daarna weet ik niets meer. Gelukkig was er een verpleegster in de buurt, dat is mijn grote geluk geweest. Zij heeft mij opnieuw bij bewustzijn gebracht', zo kijkt hij terug op zijn fietsongeluk.

'Wat er precies is gebeurd, weten de dokters ook niet. Mijn hart is gecontroleerd, dat was in orde', vervolgt hij. Merckx klaagt momenteel vooral over pijn. 'Mijn rug, mijn heup, mijn knieën. Stappen is op dit moment nog moeilijk, omdat ik na het ongeval toch lang heb stil gelegen. Optimaal is het allemaal nog niet. Langzaamaan zou ik nu opnieuw met de fiets moeten kunnen rijden. Dat zou beterschap moeten brengen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws