Benoot blikt terug: 'Wellens en ik zullen nooit de beste vrienden worden' Algemeen nieuws

Benoot blikt terug: 'Wellens en ik zullen nooit de beste vrienden worden'

Door Marijn van den Berge 15 oktober 2019 | 09:59


Tiesj Benoot gaat na vijf jaren Lotto Soudal de overstap maken naar een nieuwe ploeg. Bij Sunweb krijgt hij nieuwe kansen, maar rijdt hij ook voor het eerst zonder Tim Wellens als ploeggenoot. En dat is misschien maar goed ook, want de twee kunnen niet al te best met elkaar door een deur, zo openbaart hij in Het Nieuwsblad.

‘In de Strade Bianche van 2017 eindigde ik achtste en Tim derde, maar tot op de dag van vandaag ben ik ervan overtuigd dat er voor ons beide veel meer in zat. We zaten met twee in een kopgroep van acht, maar hebben dat overtal niet uitgebuit. Tim heeft het verprutst door van veel te ver te demarreren. Een tactische fout. Tijdens de nabespreking hadden we een felle discussie en dat is blijven hangen’, vertelt Benoot.

Daar liep hun relatie een flinke deuk op, maar er zijn vaker meningsverschillen tussen de twee in koers geweest. ‘Tim en ik zullen nooit de beste vrienden worden. Als we samen in de finale van een koers zaten, reed de ene niet graag in dienst van de andere en omgekeerd. Maar in de Eneco Tour van 2017 heb ik hem aan een goed resultaat geholpen en hij deed dat dit jaar voor mij in Plouay, al ben ik ervan overtuigd dat ik vaker in zijn dienst heb gereden dan hij voor mij’, besluit Benoot die bij Sunweb een klassiek speerpunt wordt, samen met Michael Matthews. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws