Gaviria wint weer eens en klopt Ackermann op de streep in Tour of Guangxi Algemeen nieuws

Gaviria wint weer eens en klopt Ackermann op de streep in Tour of Guangxi

Door Marijn van den Berge 17 oktober 2019 | 08:57


De eerste etappe van de Tour of Guangxi is een prooi geworden voor Fernando Gaviria. De Colombiaanse sprinter klopte topfavoriet Pascal Ackermann met een ultieme jump op de streep.

Josef Cerny, Mikkel Honoré en Ryan Mullen vormden de vlucht van de dag, met die laatste die nog een solo-onderneming probeerde te starten. Iedereen werd al rond de 30 kilometer teruggepakt, wat het signaal was voor aanvallers. Michael Schwarzmann en Remi Cavagna probeerden het, net als Ben Perry. De sprintploegen controleerden echter perfect.

Toch was het lastig, want in de laatste vijftien kilometer bleef het maar aanvallen regenen uit het peloton. Onder meer INEOS, Lotto Soudal en Deceuninck-Quick-Step waren erg actief met onder meer Cavagna en Victor Campenaerts. Die laatste kwam op 8 kilometer van de streep weg met de Nederlander Julius van den Berg.

De aanval zag er veelbelovend uit, maar dankzij het werk van onder meer Wanty-Gobert was de vlucht op 3 kilometer van het einde gedaan voor Van den Berg. Tijdrijder Campaenaerts hield het nog een halve kilometer langer vol, maar moest ook het hoofd buigen voor de sprintploegen.

De ploegen duikelden daarna over elkaar heen in de race naar de finishlijn, waar de meeste treinen allang in rook waren opgegaan. Mitchelton-Scott was er nog wel in groten getale en zij trokken de sprint aan voor Matteo Trentin. In zijn wiel zat echter Ackermann, die er als een komeet uitkwam, maar niet vol wist te houden. Op de streep werd hij geklopt door Gaviria, die zijn eerste zege sinds de derde etappe van de Giro d'Italia wist te behalen. (Foto: Sirotti)

Uitslag etappe 1 Tour of Guangxi

1. Fernando Gaviria
2. Pascal Ackermann
3. Matteo Trentin
4. Phil Bauhaus
5. Matteo Moschetti
6. Max Kanter
7. Davide Martinelli
8. Jakub Mareczko
9. Riccardo Minali
10. Davide Ballerini

Algemeen klassement Tour of Guangxi

1. Fernando Gaviria
2. Pascal Ackermann +0.04
3. Matteo Trentin +0.06
4. Josef Cerny
5. Mikkel Honoré
6. Ryan Mullen
7. Phil Bauhaus +0.10
8. Matteo Moschetti
9. Max Kanter
10. Davide Martinelli


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws