'Respect voor Van der Poel en Evenepoel, maar Pogacar is ongeëvenaard' Algemeen nieuws

'Respect voor Van der Poel en Evenepoel, maar Pogacar is ongeëvenaard'

Door Marijn van den Berge 17 oktober 2019 | 10:01


Dit jaar zagen we verschillende jonge renners als een pijl uit een boog wegschieten en grootse dingen doen. Denk aan Mathieu van der Poel, Remco Evenepoel of Egan Bernal. Maar volgens UAE-adviseur Giuseppe Saronni is Tadej Pogacar dé nieuwe man.

‘Tadej is duidelijk de renner van het jaar, en niet alleen voor ons. Hij is het nieuwe gezicht van het wielrennen’, stelt Saronni bij Tutto Bici. ‘Wat hij op 21-jarige leeftijd al heeft gedaan kan lang niet iedereen. Het enige jammere is dat hij geen Italiaan is’, lacht Saronni.

Saronni blijft bij zijn standpunt als hem gevraagd wordt of hij niet andere renners vergeet. ‘Alle respect voor wat renners als Van der Poel en Evenepoel doen, maar wat Tadej doet op 21-jarige leeftijd is ongeëvenaard. Zijn overwinningen moeten heel zwaar worden gewogen', aldus de Italiaan.

Pogacar boekte drie etappezeges in de Vuelta a Espana en werd derde in het eindklassement. Ook won hij de Tour of California en de Ronde van de Algarve. Ten tijde van al die zeges was hij overigens nog 20 jaar. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws