Eindelijk prijs voor Gaviria: 'Genoeg power', Ackermann 'te vroeg begonnen' Algemeen nieuws

Eindelijk prijs voor Gaviria: 'Genoeg power', Ackermann 'te vroeg begonnen'

Door Marijn van den Berge 17 oktober 2019 | 11:17


In de verre, verre Tour of Guangxi was het eindelijk weer eens raak voor Fernando Gaviria. De laatste keer dat hij als eerste over de streep kwam was op 25 februari in de UAE Tour. De laatste keer dat hij won was op 13 mei in de Giro d’Italia, toen Elia Viviani gedeclasseerd werd. Last-minute boekt de Colombiaan weer succes.

Met een laatste, ultieme jump kwam Gaviria in etappe 1 van de Tour of Guangxi nog over topfavoriet Pascal Ackermann heen. ‘Ik zat in het wiel van een renner van Bahrain-Merida (Phil Bauhaus, red.) en ik had het geduld en de rust om tot het laatste moment te wachten. Ik had genoeg power in mijn benen om de overwinning te pakken’, is de simpele, maar doeltreffende analyse van Gaviria, die vanzelfsprekend ook zijn ploeggenoten bedankt.

Hij liet een teleurgestelde Ackermann centimeters, misschien wel millimeters achter zich. ‘Ik werd goed afgezet, maar ik ben misschien iets te vroeg aan mijn sprint begonnen. Daardoor kon Gaviria in de laatste meters over me heen komen en de overwinning pakken, maar het was heel close. Er komen nog kansen op etappezeges en nu we hebben gezien dat het team goed in vorm is, zijn we optimistisch.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws