McLay verrassend de snelste in chaotische finish, Ackermann leider in Guangxi Algemeen nieuws

McLay verrassend de snelste in chaotische finish, Ackermann leider in Guangxi

Door Jannick van der Hooft 18 oktober 2019 | 08:58


Daniel McLay heeft alle topsprinters verrast in de tweede etappe van de Tour of Guangxi. In een chaotische massasprint. Op het allerlaatste moment dook de Brit op vooraan en klopte daarmee Pascal Ackermann. De Duitser nam daarmee wel de leiding over in het klassement.

Na de zege van Fernando Gaviria in de eerste etappe stond er wederom een vlakke etappe gepland in China. Met dit vooruitzicht op een massasprint trokken er desondanks toch drie renners ten aanval. Jerome Cousin (Total Direct Energie), Sep Vanmarcke (EF Education First) en Laurens De Vreese (Astana) kleurden de vlucht van de dag.

Heel groot werd de voorsprong van het trio nooit, maar toch hadden ze op twintig kilometer van het einde nog een voorsprong van anderhalve minuut. Op de lange en brede wegen in Guangxi leken ze echter een vogel voor de kat. Op kop van het peloton hadden zich namelijk de knechten van Gaviria en Ackermann zich reeds gemeld.

Vanmarcke probeert het solo, peloton jaagt

Langzaam maar zeker werd het verschil teruggebracht. Cousin was al blij dat hij nog in het wiel kon blijven zitten in het wiel van de twee Belgische hardrijders, terwijl ook bij De Vreese langzaam het lichtje uitging. Dat was het moment voor Vanmarcke om het solo te proberen met nog iets meer dan zeven kilometer te gaan.

Als de klus toch niet al te moeilijk genoeg was, kreeg de Belg ook nog eens te maken met een probleem aan zijn fiets. Zichtbaar balend verloor hij zo het grootste deel van zijn minieme voorsprong. Niet veel later verdween de EF-renner in de buik van het peloton. BORA-hansgrohe voerde het commando richting de massasprint die zou komen.

De laatste kilometer was breed, waardoor het lastig was om het peloton te controleren. Van alle kanten doken treintjes op en lange tijd was het niet zichtbaar wie de zege ging behalen. Plots was het McLay die opdook. Hij maakte met zijn zege het verlies van ploeggenoot Vanmarcke meer dan goed. Ackermann werd nog tweede, voor Matteo Trentin. (Foto: Sirotti)

Uitslag etappe 2 Tour of Guangxi

1. Daniel McLay
2. Pascal Ackermann
3. Matteo Trentin
4. Jonas Koch
5. Davide Ballerini
6. Jakub Mareczko
7. Phil Bauhaus
8. Timothy Dupont
9. Fernando Gaviria
10. John Degenkolb

Klassement na etappe 2 Tour of Guangxi

1. Pascal Ackermann
2. Fernando Gaviria +0.02
3. Daniel McLay "
4. Matteo Trentin +0.04
5. Jerome COusin +0.06
6. Josef Cerny +0.08
7. Mikkel Honoré "
8. Laurens De Vreese +0.09
9. Sep Vanmarcke "
10. Jakub Mareczko +0.12


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws