Twee nieuwe namen in staf Deceuninck-Quick-Step, waaronder neef Alaphilippe Algemeen nieuws

Twee nieuwe namen in staf Deceuninck-Quick-Step, waaronder neef Alaphilippe

Door Jannick van der Hooft 18 oktober 2019 | 11:20


Via hun website heeft Deceuninck-Quick-Step kenbaar gemaakt dat het team vanaf volgend seizoen over twee nieuwe coaches beschikt. Vasilis Anastopoulos en Frank Alaphilippe waren beide al werkzaam in de wielersport, maar komen nu bij de WorldTour-formatie uit.

Franck is de neef van ex-geletruidrager Julian Alaphilippe. Hij zat al in de persoonlijke begeleiding van de Fransman, maar gaat nu dus meer taken vervullen binnen het team. Hij is erg ambitieus over zijn naderende samenwerkingsverband: 'Ik zal hard werken om ervoor te zorgen dat het team de beste ter wereld blijft. Mijn droom is om een renner richting de titel van wereldkampioen te helpen.'

Anastopoulos was de eerste Griekse profrenner, waarna hij sportwetenschappen is gaan studeren. Teambaas Patrick Lefevere is erg blij met de komst van de Griek en Alaphilippe: 'We hadden al een fantastisch team, maar we moeten blijven ontwikkelen om succesvol te blijven. Ze hebben al een geweldige staat van dienst en weten hoe je renners in de beste vorm aan de start van belangrijke wedstrijden kan brengen. Ik ben er zeker van dat zij ons meer succes kunnen opleveren.' (Foto: Deceuninck-Quick-Step / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws