Nieuwe avonturen voor Ten Dam: 'Met een Ferrari ga je ook niet op vakantie' Algemeen nieuws

Nieuwe avonturen voor Ten Dam: 'Met een Ferrari ga je ook niet op vakantie'

Door Jannick van der Hooft 19 oktober 2019 | 08:43


Laurens ten Dam beëindigde afgelopen week zijn veelbewogen professionele wielercarrière in de Ronde van Lombardije. Toch blijkt dat de coureur nog lang niet zijn fiets aan de spreekwoordelijke wilgen ophangt, zo valt af te leiden uit zijn podcast Live Slow Ride Fast en een post op de website van zijn ploeg CCC.

In de podcast vertelt hij dat hij de afgelopen dagen over het parcours van de Strade Bianche heeft gereden. Dat avontuur smaakt waarschijnlijk naar meer; 'Ik zou graag races als Dirty Kanza en Cape Epic gaan rijden', zo valt te lezen in de post. 'Ik snap niet waarom iemand vrijwillig twee dagen op een racefiets gaat zitten als je het comfort van een gravel bike kent. Met een Ferrari ga je ook niet op vakantie naar Frankrijk.'

Opmerkelijk t-shirt in tijden van Bau en Lau

Vriend en manager Joao Correia kwam speciaal voor het afscheid van Ten Dam over naar Nederland. Hij maakte zijn opwachting in de podcast, waarna hij vertelde over de speciale band die hij met de Nederlander heeft opgebouwd in de loop van de jaren. Dat leverde ook een opmerkelijke anekdote op waar smakelijk om gelachen werd.

De Portugees onthulde dat er in de tijd van Bau en Lau een kleine rivaliteit heerste tussen de twee, waarna Correia bedacht had om zijn vriend te steunen. De bedrukking op het shirt luidde 'Fuck Bauke.' Lachend, maar hoorbaar licht ongemakkelijk reageert Ten Dam op die situatie: 'Ik heb het shirt nooit gedragen. Ik weet ook niet waar het nu is gebleven.'(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws