Quintana start 2020 in Argentinië, net als Sagan, Gaviria en thuisrijders Algemeen nieuws

Quintana start 2020 in Argentinië, net als Sagan, Gaviria en thuisrijders

Door Tom van der Salm 18 oktober 2019 | 18:35


Het seizoen 2019 is nog niet afgelopen, maar toch zijn de renners al bezig om hun agenda voor het aankomende seizoen uit te stippelen. De Vuelta a San Juan is traditioneel een van de eerste races van het jaar en mag tijdens de eerstvolgende editie volgens CiclismoInternacional enkele toppers verwelkomen. Nairo Quintana reist voor het eerst in een Arkea-Samsic-tenue af naar Argentinië, en ook spurtbommen Peter Sagan en Fernando Gaviria staan op de nominatie om te starten.

Arkea-Samsic lijkt met een sterk Zuid-Amerikaans blok voor de dag te komen in de Vuelta a San Juan. Naast Quintana gaat ook Winner Anacona starten, die dit jaar de ronde wist te winnen door Julian Alaphilippe voor te blijven. Voor prolongatie van het eindklassement moet hij dan wel voormalig ploeggenoot en thuisfavoriet Eduardo Sepúlveda voorblijven, die nu de honneurs mag gaan waarnemen bij Movistar. 

Sepúlveda is niet de enige Argentijn die aan de start verschijnt. Ook Maximilliano Richeze wordt door zijn nieuwe ploeg UAE-Team Emirates uitgespeeld. Of Richeze voor eigen kans mag gaan is de vraag, de formatie uit het Midden-Oosten vaardigt met Fernando Gaviria namelijk nog een sprinter af. Beiden dienen rekening te houden met Peter Sagan, die gebrand zal zijn om dit jaar wél een ritzege namens BORA-Hansgrohe te behalen. (foto: Sirotti)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws