Driemaal is scheepsrecht voor Ackermann; eindelijk sprintzege in Tour of Guangxi Algemeen nieuws

Driemaal is scheepsrecht voor Ackermann; eindelijk sprintzege in Tour of Guangxi

Door Marijn van den Berge 19 oktober 2019 | 08:51


Pascal Ackermann heeft de derde etappe van de Tour of Guangxi op zijn naam geschreven. De leider van de wedstrijd wist het in de eerste twee ritten niet af te maken, maar in de derde massasprint was het scheepsrecht voor de snelle Duitser.

Drie renners probeerden het in de vlucht van de dag. De Nederlander Brian van Goethem kreeg gezelschap van Nic Dlamini en Jacopo Mosca. Ze kregen een voorsprong van maximaal drie minuten, maar op dertig kilometer van de streep werden ze alweer ingerekend. Het peloton viel daarna nog even uit elkaar, maar kwam uiteindelijk weer bijeen.

UAE Emirates ging op topsnelheid de laatste kilometers in, heuvelachtige aanloop. Lotto Soudal trok door op de heuvel op 6.5 kilometer van de streep, waarna Guillaume Martin met een aanval kwam op 5.8 kilometer van de meet, maar kwam geen moment echt ver weg en werd redelijk snel alweer ingerekend. Wel zorgde het voor een zwaar uitgedund peloton.

Onder meer Remi Cavagna en Victor Campaenaerts probeerden het met een aanval, echter was het hoge tempo een killer voor de aanvallers. Dat kwam mede door de aanwezigheid van Ackermann, waardoor BORA-hansgrohe alles dichtreed. Dat was niet voor niks, want Ackermann bleek ijzersterk en wist het met een lange sprint knap met overmacht af te maken.

Uitslag etappe 3 Tour of Guangxi

1. Pascal Ackermann
2. Alexandr Riabushenko
3. Matteo Trentin
4. Nikias Arndt
5. Petr Vakoc
6. Lilian Calmejane
7. Sep Vanmarcke
8. Kiel Reijnen
9. Davide Martinelli
10. Merhawi Kudus

Algemeen klassement Tour of Guangxi

1. Pascal Ackermann
2. Matteo Trentin +0.07
3. Alexandr Riabushenko +0.16
4. Mikkel Honoré +0.18
5. Sep Vanmarcke +0.19
6. Jacopo Mosca
7. Davide Villella +0.21
8. Davide Martinelli +0.22
9. Max Kanter
10. Itamar Einhorn


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws