Guillaume Martin wil met Cofidis eerste Touretappe in twaalf jaar winnen Algemeen nieuws

Guillaume Martin wil met Cofidis eerste Touretappe in twaalf jaar winnen

Door Tom van der Salm 19 oktober 2019 | 16:43


Voor Cofidis als Franse sponsor is de Tour de France het orgelpunt van het jaar, dus het zal het management van de ploeg ongetwijfeld steken dat de equipe al twaalf jaar wacht op een ritzege in de grootste wielerkoers. Als het aan aanwinst Guillaume Martin ligt, komt daar snel verandering in. 'Dat is het grote doel voor volgend jaar', zegt de klimmer tegen Cyclingews. Sylvain Chavanel was in 2008 de laatste die Cofidis een etappe in La Grande Boucle schonk,.

Martin werkt nu nog zijn laatste kilometers af in het shirt van Wanty-Groupe Gobert, waar hij na dit seizoen de deur achter zich dicht trekt. 'Ik heb vier hele mooie jaren bij Wanty gehad, maar sluit nu het hoofdstuk af. Ik kijk uit naar het volgende deel van mijn wielerloopbaan.' Namens de Belgische formatie wist Martin dit jaar als twaalfde te eindigen in de Tour. 

Voor volgend seizoen legt Martin de lat hoger. 'Ik wil me meer gaan focussen op bepaalde doelen, in plaats van het hele seizoen goed zijn. Ik wil fris aan de start staan van de Tour.' Kiezen tussen een top-10 notering en een etappezege kan hij niet. 'Dat is allebei mooi. Maar het wordt wel tijd dat Cofidis weer een ritzege gaat pakken, dat is het doel.' Om die felbegeerde dagzege te behalen, heeft Cofidis naast Martin ook Elia Viviani binnengehaald, die zijn plannen voor komend jaar ook al onthulde. (foto: Sirotti)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws