Gaviria is niet te stuiten en pakt tweede ritzege in vijfde etappe Tour of Guangxi Algemeen nieuws

Gaviria is niet te stuiten en pakt tweede ritzege in vijfde etappe Tour of Guangxi

Door Marijn van den Berge 21 oktober 2019 | 09:55


Fernando Gaviria heeft opnieuw een etappe in de Tour of Guangxi gewonnen. De vijfde etappe van de rittenkoers in China was heuvelachtig, maar niet lastig genoeg om een massasprint af te wenden. Daarin was de Colombiaanse sprinter de snelste en dat is voor de tweede keer deze ronde.

De vijfde etappe van de Tour of Guangxi was dus heuvelachtig en Jay Robert Thomson, Ryan Mullen en Taco van der Hoorn probeerden daarvan te profiteren in de vlucht van de dag, maar op 37 kilometer van de streep werden ze alweer ingerekend. Enkele kilometers later later werden de aanvallen op het algemeen klassement geopend door Daniel Martinez, Guillaume Martin en Tomasz Marczynski. Die aanval zorgde ervoor dat het hele peloton uit elkaar viel. Het gat werd dichtgereden door Mas, maar dit alles had als resultaat dat er een kleine groep overbleef.

Omdat er niet werd doorgereden met de elitegroep konden veel renners terugkomen en begon de koers op 25 kilometer van het einde opnieuw. Er bleef een gebrek aan samenwerking en dus besloot Deceuninck-Quick-Step het heft maar in handen te nemen. In de laatste kilometers kwam BORA-hansgrohe zich mengen, omdat Pascal Ackermann zich bij het inmiddels flinke peloton had weten te voegen.

Pas in de laatste drie kilometer werd het een wasmachine voorin het peloton en ging het vollebak richting de meet met ook onder meer Mitchelton-Scott en Sunweb die zich mengden. Er kon echter niemand op tegen de machtige klappen van de hervonden powerbenen van Gaviria. Ook Ackermann niet, die eerder won, en ook Matteo Trentin niet, die voor de vierde keer deze week derde werd. Timo Roosen eindigde net buiten de top tien op een elfde plek. (Foto: Sirotti)

Uitslag etappe 5 Tour of Guangxi

1. Fernando Gaviria
2. Pascal Ackermann
3. Matteo Trentin
4. Phil Bauhaus
5. Loïc Vliegen
6. Ben Swift
7. Max Kanter
8. Davide Martinelli
9. John Degenkolb
10. Victor Campenaerts

Algemeen klassement Tour of Guangxi

1. Enric Mas
2. Daniel Martinez +0.05
3. Diego Rosa +0.14
4. Antwan Tolhoek +0.22
5. Carl Fredrik Hagen +0.29
6. Felix Grossschartner ''
7. Odd Christian Eiking
8. David de la Cruz
9. Davide Villella +0.37
10. Martijn Tusveld +0.38


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws