Sunweb-coach doet oproep na Maas-tragedie: 'Moet op veiligheid gefocust worden' Algemeen nieuws

Sunweb-coach doet oproep na Maas-tragedie: 'Moet op veiligheid gefocust worden'

Door Marijn van den Berge 21 oktober 2019 | 10:43


Koersorganisatoren moeten de veiligheid in koers drastisch gaan verbeteren. Dat zegt Matt Winston, coach en sportief directeur van Sunweb, tegen Cycling Weekly. De reactie komt na de verschrikkelijke val van belofte Edo Maas, die in Il Piccolo Lombardia crashte in de afdaling nadat er een auto het parcours op kwam. De 19-jarige Nederlander is verlamd geraakt aan zijn benen en blijft dat mogelijk zijn hele leven.

‘Dit is een heel, heel erg incident dat een enorme impact heeft op het team en Edo’s familie en vrienden’, begint Winston. ‘We kunnen de veiligheid van de renners niet genoeg benadrukken. Organisatoren en de UCI moeten zich de komende jaren focussen op hoe we parcoursen veilig kunnen maken en afsluiten. We moeten het zo veilig mogelijk maken voor de renners.’

En dat was bij het ongeluk van Maas niet het geval. ‘Die auto had daar nooit op het parcours mogen zijn. Het is moeilijk om routes compleet af te sluiten, maar ik denk dat organisatoren het soort parcoursen dat ze gebruiken moeten bekijken’, zegt Winston, die in de Tour of Guangxi een schoolvoorbeeld ziet. ‘Het is ontzettend goed geregeld met marshalls om de paar meter. We moeten echt de neuzen dezelfde kant op krijgen en zorgen dat er genoeg mensen staan.’ (Foto: Cor Vos / Team Sunweb)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws