Roosen 'met goed gevoel de winter in', Tolhoek 'dankbaar' na Tour of Guangxi Algemeen nieuws

Roosen 'met goed gevoel de winter in', Tolhoek 'dankbaar' na Tour of Guangxi

Door Marijn van den Berge 22 oktober 2019 | 11:35


Timo Roosen heeft het seizoen afgesloten met een mooie derde plek in de Tour of Guangxi. In een door een valpartij iets ontregelde sprint moest de Nederlander alleen Pascal Ackermann en Sebastian Molano voor zich dulden.

‘Door het werk van Bert-Jan Lindeman en Taco van der Hoorn kwam ik in perfecte positie te zitten en kon ik als één van de eerste sprinters de laatste bocht door’, zegt Roosen op de website van de ploeg. ‘Deze sprint lag me beter dan de voorgaande, die een hele hoge snelheid hadden. Ik ga met een goed gevoel de winter in’, aldus de snelle man.

Dat was niet het enige succes van Jumbo-Visma, dat met Antwan Tolhoek ook vierde werd in het eindklassement. ‘De finale was gevaarlijk door de natte wegen. Gelukkig heb ik de finish zonder kleerscheuren bereikt’, zegt de jonge Zeeuw. ‘Het team heeft de afgelopen dagen hard voor me gewerkt en daar ben ik ze erg dankbaar voor. Het is mooi om te zien dat we als team in de laatste koers van het seizoen nog altijd meedoen om de prijzen.’

Voor Tolhoek was het zijn eerste top vijf-klassering in een meerdaagse WorldTour-wedstrijd. ‘Een mooie afsluiting van een prachtig seizoen’, zegt ploegleider Addy Engels. ‘Ik heb hier een nog heel gemotiveerd team aan de start gezien.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws