Campenaerts op zoek naar procent extra: 'Dan kan ik alle tijdritten winnen' Algemeen nieuws

Campenaerts op zoek naar procent extra: 'Dan kan ik alle tijdritten winnen'

Door Marijn van den Berge 22 oktober 2019 | 14:02


Victor Campenaerts is één van de beste tijdrijders ter wereld en dat heeft hij laten zien met het neerzetten van het nieuwe werelduurrecord. Desondanks was er dit seizoen weinig succes op zijn discipline, iets wat de Belg graag wil verbeteren.

Campenaerts won slechts één tijdrit dit jaar, die van de Tirreno-Adriatico, en moest het verder vooral doen met tweede en derde plaatsen in onder meer de Ronde van Romandië en de Giro d'Italia. Op het BK viel hij net buiten het podium en op het WK ging het al helemaal mis met een val en mechanische pech. En dus wil Campenaerts het beter doen.

‘Ik wil ongeveer één procent progressie maken in mijn tijdritten, en dan denk ik dat ik alle tijdritten kan winnen waarin ik start, met een beetje geluk’, zegt Campenaerts tegen Cyclingnews. ‘Dat zal niet makkelijk worden, maar dat wordt mijn grote doel.’ Daarmee mikt Campenaerts ook op de Olympische Spelen van 2020.

Campenaerts wil baanrecord Kuipke verbreken

Daarnaast heeft Campenaerts nog een bijzonder doel. Hij zal op 17 november een poging doen om het baanrecord van de Gentse wielerbaan Het Kuipke te verbreken. Het record op de 5 kilometer stamt uit 1981, toen Dirk Baert 6:13.56 neerzette. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws