Ploegleider Van Dongen volgt Dumoulin van Team Sunweb naar Team Jumbo-Visma Algemeen nieuws

Ploegleider Van Dongen volgt Dumoulin van Team Sunweb naar Team Jumbo-Visma

Door Arnout Tamerus 23 oktober 2019 | 07:30


Arthur van Dongen komt de gelederen van Team Jumbo-Visma in 2020 versterken. De oud-renner was de afgelopen vier seizoenen actief als ploegleider bij Team Sunweb. In die periode werkte Van Dongen al samen met ondermeer Tom Dumoulin.

In een persbericht maakt Jumbo-Visma de komst van Van Dongen bekend. Daarin geeft de ploeg te kennen dat Van Dongen een gepassioneerde en gedreven coach is die zijn sporen heeft verdiend. Bij Jumbo-Visma treft Van Dongen tal van oude bekenden. Zo werkte hij al eerder samen met Grischa Niermann, Sierk-Jan de Haan en Mathieu Heijboer. Daarnaast hebben renners als Mike Teunissen, Lennard Hofstede, Antwan Tolhoek en Dumoulin eerder met Van Dongen gewerkt. 

Van Dongen zelf laat weten: 'Het is leuk om de overstap naar Team Jumbo-Visma te maken. Ik ben er blij mee en heb er zin in. Bij Team Sunweb heb ik de opstap naar de beroepsrenners kunnen maken en ik had er ook prima verder gekund, maar ik krijg een mooie kans bij Team Jumbo-Visma en kijk ernaar uit om die te pakken.'

Verder laat Jumbo-Visma weten dat de komst van Van Dongen los staat van de komst van Dumoulin. (Foto: Team Sunweb | Oscar Timmers Sports Photographer)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws