Boogerd vreest beetje voor Jumbo-Visma en wijst voor 2020 naar Mollema Algemeen nieuws

Boogerd vreest beetje voor Jumbo-Visma en wijst voor 2020 naar Mollema

Door Bram van der Ploeg 23 oktober 2019 | 10:57


Michael Boogerd is benieuwd hoe Team Jumbo-Visma zich in 2020 gaat presenteren. De Nederlandse formatie was in 2019 niet te stoppen, maar volgens Boogerd is een ommekeer mogelijk.

'Hoe moet Jumbo-Visma dit jaar nog overtreffen? Ze doen op elk vlak mee, alleen misschien in de klassiekers nog niet helemaal. Het zou een keer moeten stoppen, denk je dan. Ik hoop het niet, maar het kan snel keren. Dylan Groenewegen is voor een heel groot deel verantwoordelijk voor het succes en heeft niet het meest veilige vak. Als hij een keer goed op zijn muil gaat, kan hij zo een jaar uitgeschakeld zijn', aldus Boogerd in het Algemeen Dagblad.

Boogerd: 'Misschien wel beste seizoen Mollema'

Voor Nederlands succes kijkt hij meer naar Bauke Mollema, die in het najaar verraste met de zege in de Ronde van Lombardije. 'Dit was misschien wel zijn beste seizoen. Dat rijden voor een klassement heeft hij zich aan laten praten. Mollema is veel meer een klassiekerrenner dan de meeste mensen denken. En hij kan nog altijd een grote klassiekerrenner worden.'

'Hij kan ook echt goed zijn in Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel', zo vervolgt Boogerd. 'Mollema kan zich goed plaatsen en hij is geen man van 200 kilometer, maar een man van 260 kilometer. En dan gaat hij nóg niet naar de kloten. In de grote klassiekers gaat het om die pure hardheid.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws