[Update] Bennett geeft meer duidelijkheid omtrent 'verwijderde ribben' Algemeen nieuws

[Update] Bennett geeft meer duidelijkheid omtrent 'verwijderde ribben'

Door Marijn van den Berge 05 november 2019 | 08:55


(4 november) George Bennett is drie weken geleden aan een kwaal die hij al jaren had: het zwevende rib-syndroom. Dat meldt Cyclingnews. Het is een ingrijpende operatie geweest, want de Nieuw-Zeelander heeft liefst drie ribben moeten laten verwijderen.

Door het syndroom heeft Bennett vaak last van zeer pijnlijke ‘steken’ in zijn borstkas en zij als hij bezig is aan een zware inspanning. Dat heeft de renner van Jumbo-Visma naar eigen zeggen de afgelopen jaren gehinderd in zijn wielercarrière.

‘Ik hoop dat het helpt, omdat die steken me al jaren tegenhouden en met name dit jaar. Elke keer als ik diep ging, had ik een stekende pijn in mijn zij. Met de operatie zijn vrij drastische maatregelen genomen en zijn er drie ribben verwijderd. Dat klinkt erger dan het is.’

Bennett is eerder geopereerd aan de kwaal, maar hoopt nu de definitieve oplossing te hebben. ‘Ik ben eerder optimistisch geweest, wanneer het uiteindelijk niet werkte, maar ik denk dat ik over een week weer kan fietsen. Ik houd van wielrennen en ik heb nooit moeite om passie te vinden. Het is echter niet te doen als het bij elke inspanning voelt alsof je een mes in je buik krijgt.’

‘Ik heb met mijn familie en vriendin gepraat en besloten dat mijn beste jaren nog moeten komen en dat ik er het beste van wil maken. Als deze operatie heeft geholpen, zal dat veel deuren voor me openen’, besluit Bennett.

Update - 5 november 2019 (8.54 uur): Bennett geeft duidelijkheid omtrent 'verwijderde ribben'

George Bennett heeft via Twitter meer duidelijkheid gegeven omtrent zijn ‘verwijderde ribben’. Dit blijkt niet helemaal het geval. Volgens de Nieuw-Zeelander is er eigenlijk een correctie gedaan en is er slechts loszittend kraakbeen verwijderd. Het zou wel gaan om drie flinke stukken van 8 centimeter lang, wat dus eigenlijk op ribben lijkt.

Ook gooide Bennett er nog een leuk grapje uit in dezelfde tweet door twee ‘veelgestelde vragen’ te beantwoorden. ‘Zo’n 100 gram’, is het antwoord op de vraag hoeveel gewichtsverlies de operatie hem opleverde. De tweede vraag... Vult u het zelf maar in!

(Foto: Sirotti)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Marijn van den Berge
5 Nov 2019 om 10:43
Quote van rahimns
Update van George was dus eigenlijk niet nodig geweest als de Nederlandse sites de tekst goed hadden vertaald... hij heeft nooit gezegd dat er 3 ribben verwijderd waren.

Klopt dat het een beetje een vertaalfout was, waarvoor excuses. Maar ook de Engelstalige sites etc. namen het zo over van CyclingNews, omdat het overkwam alsof er daadwerkelijk ribben verwijderd waren. Een groot misverstand al met al

rahimns
5 Nov 2019 om 10:20

Update van George was dus eigenlijk niet nodig geweest als de Nederlandse sites de tekst goed hadden vertaald... hij heeft nooit gezegd dat er 3 ribben verwijderd waren.

Reageer


Meer nieuws