[Update] Na Wippert hangt ook Kreder fiets aan de wilgen: 'Heb genoten' Algemeen nieuws

[Update] Na Wippert hangt ook Kreder fiets aan de wilgen: 'Heb genoten'

Door Bram van der Ploeg 07 november 2019 | 11:16


(6 november 2019) Wout Wippert stopt met professioneel wielrennen, zo laat hij weten via zijn sociale kanalen. De pas 29-jarige Nederlander reed dit seizoen voor EvoPro Racing, maar kon voor 2020 geen ploeg meer vinden.

'Het waren geweldige jaren. Ik heb veel fantastische mensen ontmoet en heb veel mooie en slechte momenten op de fiets beleefd. Ik heb geleden op dagen die ik nooit zal vergeten en ik koester de successen met een grote glimlach. Het was een geweldig avontuur met veel levenslessen, maar helaas houdt mijn wielerverhaal op', zo schrijft Wippert.

'Ik heb geen optie voor 2020 en heb zo de laatste pagina's van mijn boek geschreven, zonder dat ik wist dat ze de laatste waren', besluit hij. Wippert kwam in 2016 en 2017 uit in de WorldTour voor Cannondale. In 2018 reed hij één jaar voor Roompot, alvorens hij naar EvoPro Racing vertrok.  Voor die ploeg won hij dit jaar drie keer; twee etappes in de Belgrade Banjaluka en eentje in de Ronde van Hongarije.

Update - 7 november 2019 (11.09 uur): Ook Kreder stopt met wielrennen

Na Wouter Wippert heeft ook Michel Kreder via zijn sociale kanalen aangegeven dat hij stopt met wielrennen. De 32-jarige renner van Ningxia Sports Lottery - Livall Cycling team vindt het na tien jaar genoeg. 'Ik heb van iedere dag genoten en ben vereerd dat ik bijna alle grote races heb kunnen rijden. Ik kijk nu vooruit naar het 'normale' leven, zonder fiets. Het was een geweldige weg en ik blijf met mijn bedrijf Kreder Coaching in het wielrennen.'

Kreder reed in zijn carrière vier jaar in de WorldTour namens Garmin. In de jaren die volgden kwam hij ook nog uit voor Wanty-Groupe Gobert, Roompot en Aqua Blue Sport. In totaal won hij zes keer, waarvan de laatste keer in 2013. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws