Bernal baalt van dopinggevallen bij Colombianen: 'Imago Colombia beschadigd' Algemeen nieuws

Bernal baalt van dopinggevallen bij Colombianen: 'Imago Colombia beschadigd'

Door Bram van der Ploeg 06 november 2019 | 12:04


Egan Bernal baalt ervan dat er veel Colombiaanse landgenoten in verband worden gebracht met doping. Hij prijst het werk van de Colombiaanse wielerbond, maar bedrukt dat er nog stappen moeten worden gezet.

Volgens Cyclingnews is Colombia het land met de meeste dopinggevallen. Zo zijn er momenteel nog twintig renners geschorst, het hoogste aantal ter wereld. De Colombiaanse anti-dopingautoriteit werd in 2017 gesloten door het WADA. In de afgelopen maanden werden Jarlinson Pantano, Wilmar Paredes en Juan Jose Amador gepakt op doping en daar kwamen recent Alexis Camacho en Edward Beltran bij.

'Het is moeilijk voor ons. Het imago van Colombia is beschadigd door wat er is gebeurd', zo stelt Bernal. 'Het gaat beter en beter, maar er zijn nog steeds veel dopinggevallen en positieve testen. Dat is overigens niet alleen in Colombia, maar ook op veel andere plekken. De Colombiaanse wielerbond moet vooral doorgaan met testen en de renners bewust laten worden.'

Volgens Bernal komt het ook door de financiën in Colombia dat de doping niet altijd snel getackled kan worden. 'Colombia is geen derde wereldland, maar we hebben niet het budget van Frankrijk, Spanje of Italië. De Colombiaanse bond is misschien 'rijk' als het gaat om kwaliteit, maar dopingtesten kosten veel geld. Ik ben ervan overtuigd dat ze doen wat ze kunnen met het budget dat ze hebben.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws