De Plus en Tolhoek blikken terug: 'Hij stuurde een berichtje: 'Gaat goedkomen'' Algemeen nieuws

De Plus en Tolhoek blikken terug: 'Hij stuurde een berichtje: 'Gaat goedkomen''

Door Marijn van den Berge 06 november 2019 | 17:05


Antwan Tolhoek en Laurens De Plus hebben twee dingen gemeen: ze rijden bij Jumbo-Visma en boekten allebei hun eerste zege in 2019 bij de succesvolle ploeg. Tolhoek won een schitterende etappe in de Ronde van Zwitserland en ‘Pluske’ pakte de eindzege in de BinckBank Tour. Via de kanalen van Jumbo-Visma blikt het jonge, talentvolle duo terug op het seizoen.

De zege van Tolhoek maakte grote indruk op De Plus. ‘Hij kwam moe uit de Giro en als je twee weken daarna nog een rit kunt winnen, dan heb je een grote motor en een goed herstelvermogen. We wisten dat hij klasse heeft, maar je moet het toch maar doen.’

Tolhoek vult aan: ‘Ik voelde me niet goed, maar had tegen de ploeg gezegd dat ik een dag ging uitkiezen. Dat dat lukt is supermooi.’ ‘Hij stuurde me een paar dagen van tevoren nog een berichtje’, zegt De Plus. ‘’Ik weet niet wat het is, maar het gaat goedkomen. Ik voel het in mijn benen’’, luidde het appje van Tolhoek.

De Zeeuw reed in de Giro en ook De Plus was daar actief. Echter moest hij in etappe 7 al ziek afstappen. ‘Dat was echt een domper, ik droomde ervan. Maar het heeft me wel iets anders opgeleverd’, doelt de Belg op Tourdeelname, wat hij ‘de drie meest fantastische weken van mijn leven’ noemt. ‘Het was elke dag plezier en bijna elke dag een overwinning bij wijze van spreken. Het was echt ongelooflijk. Dat ik over de streep kom op de Champs-Elysees was misschien wel het mooiste moment van mijn carrière.’

'Als het zo doorgaat wordt Jumbo-Visma de beste ploeg'

Dat het zo goed ging met Jumbo-Visma is voor de renners overigens wel te verklaren. ‘Ik heb een stap gezet in mijn carrière door het totaalplaatje hier’, zegt De Plus, met een instemmende Tolhoek naast zich. ‘De voorbereiding is op en top, maar vooral de steun die je krijgt qua vertrouwen, voeding en trainen, dat verschilt enorm met andere ploegen en dat weerspiegelt in de resultaten. Als we zo doorgaan, gaat Jumbo-Visma de geschiedenis in als beste ploeg’, besluit De Plus met een grijns. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws