Van Aert nuanceert trauma, maar heeft wel twijfels: 'Grootste zorg is aanzetten' Algemeen nieuws

Van Aert nuanceert trauma, maar heeft wel twijfels: 'Grootste zorg is aanzetten'

Door Bram van der Ploeg 07 november 2019 | 14:00


Wout van Aert ontkent dat hij naar een psycholoog is gegaan vanwege zijn onstane angst voor het wielrennen. Na een interview met Humo kwam in de media dat Van Aert angstig was als hij naar wielrennen keek, maar dat komt volgens hem door een trauma na zijn val in de Tour.

'Ik zit in een moeilijke periode en dan is het goed om een klankbord te hebben. Die bochten nemen, dat zal wel automatisch terug­komen. Het is niet dat ik schrik heb op de fiets, maar ergens is het wel een trauma. Het zou beter zijn mocht ik al die herinneringen aan de val kunnen vergeten. Dat proberen we dan ook te doen. Eens ik weer in het peloton zit, zal het geen issue meer zijn', aldus Van Aert in Het Nieuwsblad.

De Belg beaamt echter wel dat er zorgen zijn. Van Aert maakt snel stappen, rijdt inmiddels weer rondjes aan 33 kilometer per uur, maar is nog lang niet tevreden. 'Als ik een brug op moet, is het al niet meer om te bleiten, het is iets aangenamer. Maar optrekken na de bocht is nog moeilijk, daar mis ik de kracht voor. Natuurlijk wil ik dat het allemaal sneller geneest, maar ik voel toch al meer progressie. Mijn grootste zorg is dat ik totaal nog niet kan aanzetten. Ik hoop dat ik dat gevoel snel terugkrijg, zodat ik weet dat het er nog in zit.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws