Jumbo-Visma-renner Bouwman: 'Ik trainde om voor Roglic op kop te rijden' Algemeen nieuws

Jumbo-Visma-renner Bouwman: 'Ik trainde om voor Roglic op kop te rijden'

Door Tom van der Salm 07 november 2019 | 16:40


Koen Bouwman was dit voorjaar een van de vaste helpers die Primoz Roglic naar de eindoverwinningen in de UAE Tour en Tirreno-Adriatico loodsde. Daarnaast was de blonde Ulftenaar lid van de ploeg die de Sloveen aan een podiumplek in de Giro d'Italia hielp. 'Daar heb ik afgelopen winter speciaal voor getraind, om die uren op kop te kunnen rijden', geeft Bouwman aan in gesprek met de KNWU.

Bouwman komt sinds 2016 uit voor Jumbo-Visma, en benadrukt de verschillen met de ploegen waar hij daarvoor reed. 'Bij Jumbo-Visma zijn de trainingen veel langer. Als ik eerder vijf of zes uur moest trainen, schrok ik daarvan. Nu doe ik trainingen van zeven of acht uur. Dit voorseizoen heb ik speciaal die lange trainingen gedaan om voor Roglic op kop te kunnen rijden.'

Bouwman, die deels in Spanje en in Nederland woont, geeft aan dat hij nog altijd fietst voor zijn plezier. 'Dat is altijd zo geweest, sommige jongens hebben heel veel interesse in de trainingen, maar ik niet zo. Ik fiets voor mijn plezier, dat is het belangrijkste.' De trouwe knecht zag zijn vele inspanningen dit jaar beloond worden met een nieuw tweejarig contract bij Jumbo-Visma. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws