Grote verontwaardiging bij Zonneveld rond testosteronpleisters Team Sky Algemeen nieuws

Grote verontwaardiging bij Zonneveld rond testosteronpleisters Team Sky

Door Jannick van der Hooft 08 november 2019 | 10:30


Het voormalige Team Sky heeft zich de verontwaardiging van Thijs Zonneveld op de hals gehaald. De ex-renner bespreekt in zijn column bij het Algemeen Dagblad de, voor hem bespottelijke, praktijken die zich enkele jaren terug hebben afgespeeld onder dokter Richard Freeman.

EInd oktober werd bekend dat de Sky-arts testosteronpleisters had besteld voor de ploeg. Deze zouden naar zijn eigen zeggen niet bedoeld zijn voor de sporters van de ploeg, maar voor de staf. Zonneveld ziet dit als een nieuwe dopingsmoes, zoals er in de wielrennerij vele bekend zijn: 'Stel dát er een mecanicien of ploegleider testosteron zou willen gebruiken, waarom zou je dat als arts van een wielerploeg dan laten bestellen én afleveren op het hoofdkantoor?'

De wieleranalist vind het een zeer kwalijke zaak, mede vanwege het gegeven dat Team Sky in tijden van Freeman het wielerpeloton domineerde: 'Het zegt iets over hoe onaantastbaar hij zich gevoeld moet hebben. Hoezeer hij dacht dat het nooit uit zou komen.' Dat is voor Zonneveld al reden genoeg om niet alleen Freeman, maar ook Team Sky én de Britse wielerbond ter verantwoording te roepen. (Foto: Sirotti)

Lees 1 reacties

Tags:

Reacties

Argos
9 Nov 2019 om 10:40

Ach Thijs is zo verontwaardigd over dopinggebruik. Behalve als hij via zijn aso-dopingvriend
Thomas Dekker er geld aan kan verdienen.
Bah, ik walg van zulke hypocriete figuren

Reageren


Meer nieuws