[Update] Jumbo-Visma wil met HEMA hoger budget: 'HEMA fantastisch merk' Algemeen nieuws

[Update] Jumbo-Visma wil met HEMA hoger budget: 'HEMA fantastisch merk'

Door Bram van der Ploeg 15 november 2019 | 08:18


(8 november 2019) Jumbo en HEMA gaan samenwerken, zo laat de winkelketen weten in een persbericht. De twee winkelketens vullen elkaar naar eigen zeggen goed aan. Over een mogelijke rol van de Hema bij de sponsoring van de schaats- en wielerploeg wordt nog gesproken.

Vooralsnog is er louter sprake van een principeakkoord. 'Het doel hiervan is om de marktpositie van beide bedrijven verder te verbeteren. Dit kan onder andere door het versterken van elkaars winkelnetwerk en door HEMA-artikelen via de supermarkten van Jumbo te verkopen', zo valt te lezen.

Jumbo is momenteel de grote naam achter het sportieve succes van Team Jumbo-Visma in de wielersport. Welke rol de HEMA eventueel gaat spelen, is dus nog niet duidelijk. 'Een mogelijk co-sponsorschap door HEMA van de schaats- en wielerploeg Team Jumbo Visma is onderwerp van de lopende gesprekken', klinkt het.

Update - 15 november 2019 (08.15 uur): Jumbo en HEMA willen hoger budget

Jumbo-Visma hoopt met de komst van co-sponsor HEMA op een hoger budget in het schaatsen en wielrennen. Op dit moment zou het budget zo'n twintig miljoen euro bedragen. Algemeen directeur Richard Plugge legt in De Telegraaf uit dat beide partijen in gesprek zijn. 'We zouden het erg toejuichen als het lukt. Voor ons is de HEMA een fantastisch merk dat bij onze wieler- en schaatsploeg past. Zeker ook omdat het bedrijf graag meer naamsbekendheid wil in landen als Frankrijk en Spanje.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws