Hodeg mag niet meer fietsen van moeder: 'Iedere sprint speel je met je leven' Algemeen nieuws

Hodeg mag niet meer fietsen van moeder: 'Iedere sprint speel je met je leven'

Door Bram van der Ploeg 08 november 2019 | 19:45


Alvaro Hodeg is nog wel even zoet met zijn revalidatie, nadat hij eind dit seizoen in de Tour de l'Eurométropole in België hard onderuit ging in de massasprint. In gesprek met El Colombiano vertelt de Colombiaan van Deceuninck-Quick-Step over de lastige periode waarin hij zit.

Hodeg brak bij zijn val zijn linkerarm, rechterschouder en twee ribben en dat had zijn impact. 'Ze hebben verteld dat ik dertig minuten bewusteloos ben geweest. Toen ik wakker werd, begreep ik niet waarom ik geen pijn voelde', aldus Hodeg, die als sprinter weet dat hij risico's neemt. 'In iedere sprint speel je met je leven. Ik herinner mij niets van de sprint, ik weet alleen dat ik hard ben gevallen. Ik heb de herhaling verschillende keren gezien.'

Volgens de jonge spurter moet hij leren van zijn val, omdat hij veel risico nam. Hij heeft gemerkt dat zijn familie overal meekijkt. 'Niemand wist echt hoe het met me ging, iedereen was bezorgd. Mijn moeder wilde al een vlucht naar Europa boeken om bij me te zijn. Ze zegt dat ik nooit meer mag fietsen, een moeder wil haar kind altijd beschermen. Over een maand begin ik weer, ik zal proberen sterker terug te komen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws