Gemeente verbiedt nieuwe wielerkoersen op Cauberg, uitzondering voor Touretappe Algemeen nieuws

Gemeente verbiedt nieuwe wielerkoersen op Cauberg, uitzondering voor Touretappe

Door Tom van der Salm 09 november 2019 | 08:20


Als het aan de gemeente Valkenburg aan de Geul ligt, gaan er in de toekomst geen nieuwe wielerkoersen meer over de Cauberg. Dat meldt De Limburger. Dit geldt ook voor toertochten met recreatieve fietsers, maar een eventuele uitzondering op de regel is een Touretappe. 

De Cauberg dankt haar naam en faam voornamelijk aan de Amstel Gold Race, een koers die uiteraard wel over de steile puist blijft gaan. Van 2003 tot 2012 finishte de enige klassieker van Nederland zelfs op de Cauberg. Ook stond de heuvel centraal tijdens het WK Wielrennen van 2012, toen Philippe Gilbert iedereen zijn hielen liet zijn. 

Een koers die in de toekomst mogelijk nog wél over de Cauberg mag trekken, is de Tour de France. Tot nu toe werd de klassieke heuvel twee keer aangedaan door La Grande Boucle. De laatste maal was in 2006, toen Matthias Kessler zegevierde. Bij de Nederlandse wielerliefhebber zal deze etappe echter vooral in het geheugen gegrift staan door de harde crash van Erik Dekker, die die dag de laatste rit van zijn loopbaan reed. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws