Cipollini vijf uur lang geopereerd aan een levensbedreigend hartprobleem Algemeen nieuws

Cipollini vijf uur lang geopereerd aan een levensbedreigend hartprobleem

Door Wesley van Bavel 09 november 2019 | 16:46


Mario Cipollini is in oktober behandeld aan een hartprobleem dat ervoor zorgde dat de hartspier groeide rondom de kransslagader, met een vernauwde bloedsomloop als gevolg. Daarnaast heeft hij ook een behandeling gehad voor hartritmestoornissen. Dit en meer vertelde de Italiaan in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

‘Mooie Mario’ ging voor een controle naar dokter Roberto Corsetti, oud-teamarts van Liquigas. Corsetti bevestigde dat Cipollini aan het probleem had kunnen overlijden als hij niet deze volledige behandeling was ondergaan. Hij moet na de vijf uur durende operatie enkele maanden afwachten of hij daadwerkelijk volledig herstelt.

De wereldkampioen van Zolder was verbaasd na de diagnose. ‘Als atleet voel je jezelf gezond en sterk. Maar dat bleek niet zo te zijn. Ik voelde dat er iets mis was toen ik met vijfhonderd watt fietste tijdens een beklimming. Het leek alsof iets blokkeerde. Gelukkig ken ik dokter Corsetti, want andere mensen kunnen niet rekenen op dergelijke support. Ik heb op dit moment wat tegenwind, maar ik ben het gewend om pijn te lijden,’ aldus Cipollini. (Foto: Instagram Mario Cipollini)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws