[Update] Cipollini nogmaals aan hart geopereerd: 'Eind maart weer fietsen' Algemeen nieuws

[Update] Cipollini nogmaals aan hart geopereerd: 'Eind maart weer fietsen'

Door Bram van der Ploeg 14 februari 2020 | 09:22


(9 november 2019) Mario Cipollini is in oktober behandeld aan een hartprobleem dat ervoor zorgde dat de hartspier groeide rondom de kransslagader, met een vernauwde bloedsomloop als gevolg. Daarnaast heeft hij ook een behandeling gehad voor hartritmestoornissen. Dit en meer vertelt de Italiaan in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

‘Mooie Mario’ ging voor een controle naar dokter Roberto Corsetti, oud-teamarts van Liquigas. Corsetti bevestigde dat Cipollini aan het probleem had kunnen overlijden als hij niet deze volledige behandeling was ondergaan. Hij moet na de vijf uur durende operatie enkele maanden afwachten of hij daadwerkelijk volledig herstelt.

De wereldkampioen van Zolder was verbaasd na de diagnose. ‘Als atleet voel je jezelf gezond en sterk. Maar dat bleek niet zo te zijn. Ik voelde dat er iets mis was toen ik met vijfhonderd watt fietste tijdens een beklimming. Het leek alsof iets blokkeerde. Gelukkig ken ik dokter Corsetti, want andere mensen kunnen niet rekenen op dergelijke support. Ik heb op dit moment wat tegenwind, maar ik ben het gewend om pijn te lijden,’ aldus Cipollini.

Update - 14 februari 2020 (09.16 uur): Cipollini weer geopereerd

Mario Cipollini is voor de tweede keer in vier maanden geopereerd aan zijn hart, meldt La Gazzetta dello Sport. De 52-jarige Italiaan ging dinsdag onder het mes omdat hij nog steeds niet verlost was van hartproblemen, waaraan hij in oktober ook al uren werd geopereerd. De tweede operatie was er één om de uitwerking van de vorige ingreep te controleren en daarnaast ondervond Cipollini nog hartritmestoornissen aan de bovenkant van het hart, de atria.

Eind maart wordt Cipollini getest en op basis van die resultaten wordt gekeken of de Italiaan weer fit wordt verklaard. Cipollini zelf is er vooralsnog nuchter onder. 'Maak je geen zorgen, het gaat goed. Ik wist dat ik deze tweede operatie moest ondergaan, we zijn op de goede weg. Ik moet nu nog twee weken absolute rust nemen en vanaf eind maart kan ik weer beginnen met fietsen. Het moeilijkste moment was dat de artsen vertelden dat ik moest stoppen met fietsen. Ik voelde me kwetsbaar, maar in vergelijking met de mensen die echt ziek zijn, heb ik niets. Ik moet wel mijn manier van leven veranderen, je hebt maar één hart.' (Foto: Instagram Mario Cipollini)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws