Duidelijkheid voor Cavendish in 2020: 'Hij zit hier niet als vriendendienstje' Algemeen nieuws

Duidelijkheid voor Cavendish in 2020: 'Hij zit hier niet als vriendendienstje'

Door Jannick van der Hooft 11 november 2019 | 16:57


Rod Ellingworth, manager bij Bahrain-Merida, kijkt enorm uit naar zijn hereniging met Mark Cavendish. Samen hopen ze het oude niveau van de Britse sprinter terug te vinden, zo valt te lezen in een interview bij CyclingNews.

Ellingworth maakt duidelijk dat Cavendish niet alleen maar bij het team mocht komen vanwege hun gezamenlijk verleden: 'Ik ben erg direct met hem geweest en gezegd dat hij hier niet als een soort vriendendienstje zit. Iedereen bij deze ploeg moet weten waarom ze hier zijn. Ook voor Cavendish geldt: of je komt om te winnen, of je komt om anderen te helpen met winnen.'

Lees ook:
Laatste kans voor Cavendish: wat moet hij nog bij Bahrain-Merida in 2020?

Cavendish had de afgelopen jaren wat moeite met dat eerste vanwege verschillende redenen. Onder meer ziektes en valpartijen speelden hem parten. Toch denkt Ellingworth dat hij zijn landgenoot nieuwe successen kan laten boeken: 'Hij is absoluut nog geen oude man. Ik had 'nee' tegen hem kunnen zeggen, maar dat zou te makkelijk geweest zijn. Als het niet lukt, dan is dat zeker niet omdat we het niet geprobeerd hebben. We gaan er vol voor.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws