[Update] Durasek kan na schorsing ook rekenen op aanklacht UAE Emirates Algemeen nieuws

[Update] Durasek kan na schorsing ook rekenen op aanklacht UAE Emirates

Door Bram van der Ploeg 15 november 2019 | 13:44


De internationale wielerbond UCI heeft via een persbericht bekendgemaakt dat Kristijan Durasek, wegens dopinggebruik, een schorsing van vier jaar wordt opgelegd. De Kroaat werd eerder dit jaar al door de UCI voorlopig geschorst en deze is nu omgezet in een definitieve.

Het dopinggebruik van Durasek wordt gelinkt aan Operation Aderlass. Deze zaak bracht al dopinggebruik van de Oostenrijkers Stefan Denifl en Georg Preidler aan het licht en kwam hen ook op een schorsing te staan. Verder werden eerder ook oud-profs Borut Bozic en Alessandro Petacchi door de UCI geschorst. Zij mogen de komende jaren niet deelnemen aan activiteiten binnen de wielerwereld.

Durasek zou in de periode 2016 tot en met 2019 gebruik hebben gemaakt van prestatiebevorderende middelen. De laatste drie seizoenen reed hij bij de UAE Emirates WorldTour-ploeg. Hij won in het verleden onder andere de Ronde van Turkije en een etappe in de Ronde van Zwitserland.

Update - 15 november 2019 (13.40 uur): UAE overweegt stappen tegen Durasek

Kristijan Durasek kan rekenen op een bericht van UAE Team Emirates. De Kroaat werd deze week voor vier jaar geschorst vanwege het gebruik van doping en zijn ploeg wil hem daarvoor extra straffen. De wielerploeg heeft zijn advocaten inmiddels aan het werk gezet om te kijken wat er mogelijk is. Het contract van Durasek werd na de schorsing meteen verscheurd. 'De advocaten bekijken de opties om de geleden schade te compenseren. Eerder dit jaar overkwam Bahrain-Merida al hetzelfde na schorsingen van twee jaar voor Borut Bozic en Kristijan Koren. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws