[Update] Dennis laat van zich horen: 'Ze hebben geen bewijs van wat ze zeggen' Algemeen nieuws

[Update] Dennis laat van zich horen: 'Ze hebben geen bewijs van wat ze zeggen'

Door Tom van der Salm 14 november 2019 | 12:30


Het reilen en zeilen van Rohan Dennis houdt de stille wintermaanden in het wielrennen wat minder stil. Er wordt onder meer druk gespeculeerd over zijn nieuwe ploeg, Team INEOS? Ondertussen zou Dennis in een contractuele strijd zijn beland, die hem al nagenoeg 1,25 miljoen euro zou hebben gekost, meldt Velonews.

Het conflict tussen Dennis en Bahrain-Merida begon met zijn onverwachte uitstappen in de Tour de France. Daarna werd Dennis nog overtuigend wereldkampioen tijdrijden. Opmerkelijk was dat Dennis de tijdrit niet reed op een fiets van de ploeg. Dat kwam hem duur te staan, want enkele dagen later werd zijn contract door Bahrain-Merida ontbonden.

Volgens een bron van Velonews heeft Dennis kort na de Tour nog getracht om zijn contract bij Bahrein-Merida te redden. De ploeg was in eerste instantie geneigd om hem bij de ploeg te houden. Echter, koos de Australiër er voor om eerst bij andere ploegen te informeren, wat kwaad bloed zette bij het management van Bahrain-Merida. Het WK tijdrijden was uiteindelijk de druppel die de emmer deed overlopen. 

Dennis probeert met een beroep bij de UCI zijn contract nog te redden, maar of dat een kans van slagen heeft valt nog te bezien. Dennis heeft in zijn strijd met Bahrain-Merida al veel geld verloren en moet het in de nabije toekomst waarschijnlijk ook met een lager salaris doen. De meeste WorldTour ploegen hebben namelijk geen ruimte meer in de selectie. Daarnaast zijn er ook zorgen over de betrouwbaarheid van Dennis.

Update - 14 november 2019 (11:10 uur) Steun uit onverwachte hoek voor Dennis

Rohan Dennis heeft steun uit onverwachte hoek gekregen bij zijn conflict met zijn voormalige ploeg Bahrain-Merida. Ex-ploeggenoot en Dauphiné-winnaar Andrew Talansky, inmiddels gestopt door motivatieproblemen, stelt op Twitter dat Velonews onzin verkoopt en geeft de dienstdoende journalist een veeg uit de pan. 'Je kan beter je mond houden als je niet weet waar je over praat. Onzin verkopen is je norm geworden. Wat een grap.' Dennis en Talansky koersten in 2013 en 2014 samen bij Garmin-Sharp. 

Update II - 14 november 2019 (12:30 uur) Dennis laat van zich horen

De hoofdpersoon van de kwestie, Rohan Dennis, heeft zich nu ook laten horen. In een korte tweet, gericht aan Velonews-journalist Gregor Brown, laat hij weten dat de bronnen van Brown niet naar voren durven te komen. 'Het is alleen een geldige bron als ze hun naam erachter zetten. Anders hebben ze zeker geen bewijs van wat ze beweren.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws