Jumbo-Visma dient criticasters van repliek: 'Ons kapitaal zit op de fiets' Algemeen nieuws

Jumbo-Visma dient criticasters van repliek: 'Ons kapitaal zit op de fiets'

Door Bram van der Ploeg 15 november 2019 | 11:00


Merijn Zeeman is ongelofelijk trots op de prestaties van Team Jumbo-Visma in 2019. De Nederlandse formatie won op alle fronten en dat terwijl met het op één na laagste budget van alle WorldTour-ploegen. Toch gelooft niet iedereen dat er minder geld is dan bij anderen. 

In Het Nieuwsblad wordt Zeeman kritisch aan de tand gevoeld. Hoe komt Jumbo-Visma aan zoveel goede renners? En hoe kan het al die voedseldeskundigen betalen? 'Elke World Tour-ploeg krijgt in het begin van het jaar een document van de UCI, waarop de budgetten van alle ploegen vermeld staan. Wij stonden zeventiende. Wij verdelen de kosten anders. Ploegen worden steeds groter: service course, marketingafdelingen... Wij hebben een slankere organisatie en dus minder kosten. Ons kapitaal zit op de fiets', zo legt hij uit.

Op die manier kan Jumbo-Visma winnen met Steven Kruijswijk, Primoz Roglic en Dylan Groenewegen. En kan het in 2020 rekenen op Tom Dumoulin. 'We zijn geen grootbetalers, maar onze renners hebben wel mooie contracten. Alleen verdienen ze minder dan ze dat bij de rijkere ploegen kunnen. Geld is niet alles in de koers. Het gaat er ook om waar ze beter kunnen worden, daarvoor zijn ze bereid geld te laten liggen', zo wijst Zeeman onder meer naar Wout van Aert, die bewust voor Jumbo-Visma koos. Volgens Zeeman komt dat door de werkwijze van de ploeg. 'Ik geloof er niet in wanneer je als ploeg renners zaken oplegt en hen controleert. Ik controleer nooit iets, ik ben enkel benieuwd in wat renners bereid zijn te doen.' (foto: Joris Verwijst/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws