Viviani geniet van koersloze maanden: 'Eindelijk weer elke dag kaas eten!' Algemeen nieuws

Viviani geniet van koersloze maanden: 'Eindelijk weer elke dag kaas eten!'

Door Tom van der Salm 16 november 2019 | 12:15


Ook voor Elia Viviani is het wielerseizoen afgelopen. De Italiaanse snelheidsmaniak heeft er een lang en slopend jaar opzitten, dat in januari in Australië begon en pas twee weken geleden in Minsk eindigde. Nu is het dan ook tijd voor rust. 'Drie weken niet fietsen, en dan opbouwen naar volgend seizoen. Ik heb mijn fiets niet in de buurt staan, anders kom ik alsnog in de verleiding.' Het tekent de gretigheid van de Cofidis-aanwinst.

Aan TuttoBici geeft Viviani een opvallend antwoord op de vraag welk eten hij het meeste mist tijdens de maanden dat hij een dieet heeft. 'Kaas! Ik moet me inhouden om elke dag naar de melkboer te gaan om kaas te kopen. Maar nu kan ik me even laten gaan, haha. Daarna gaat de focus weer op 2020.' Dat is ook nodig, want hij heeft veel doelen het komende jaar. 'Milaan-Sanremo, het Vlaamse voorjaar, de Tour en de Olympische Spelen. En misschien de Giro.'

Ook kijkt de Italiaan nog terug op zijn 2019. 'Het was niet zo goed als 2018, toen was ik constanter. Alhoewel de ritzege in de Tour en het Europees kampioenschap natuurlijk prachtig waren, over het algemeen ben ik tevreden.' En de grootste teleurstellingen? 'Gent-Wevelgem, Milaan-Sanremo en de Giro. Die vielen tegen, in de klassiekers had het beter gemoeten en in de Giro werd ik nerveus.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws