Gaat Lopez voor Astana voor het eerst mee rijden in de Tour de France? Algemeen nieuws

Gaat Lopez voor Astana voor het eerst mee rijden in de Tour de France?

Door Gerrit van Loon 16 november 2019 | 18:20


De bevestiging van zijn ploeg Astana blijft uit, maar La Gazetta Dello Sport denkt van wel: Miguel Angel López debuteert volgend jaar in de Tour de France. Ploeggenoot Jakob Fuglsang zou dan de Giro d’Italia moeten rijden.

De officiële bevestiging ontbreekt nog, schrijft de roze gerenommeerde Italiaanse krant. ‘Maar de Colombiaanse klimmer Miguel Angel Lopez (25) lijkt voorbestemd om in de Tour de France te debuteren. Op papier is het wedstrijdparcours zeer geschikt voor hem.'

López zou na twee deelnames aan de Giro d'Italia (derde in 2018) en vier keer de Vuelta a Espana (ook derde in 2018) nu zijn pijlen richten op de Tour de France. Jakob Fuglsang zou na vier jaar Tour terug moeten keren in de Ronde van Italië. Alhoewel de Deen ook wel eens ter ondersteuning van López in Frankrijk zou kunnen gaan rijden. Ook met het oog op de Olympische Spelen 2020 in Tokyo, waar hij zal proberen zijn zilveren plak van Rio 2016 te verbeteren. López rijdt nu vijf seizoenen lang voor Astana, maar reed nog nooit de Tour de France. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws