Langeveld: 'Velen gaan hun handen branden aan wat Van der Poel en Van Aert doen' Algemeen nieuws

Langeveld: 'Velen gaan hun handen branden aan wat Van der Poel en Van Aert doen'

Door Marijn van den Berge 18 november 2019 | 14:25


Met hun enorme ontwikkeling in het afgelopen jaar hebben Mathieu van der Poel en Wout van Aert de doorsnee wegwielrenner flink aan het denken gezet. Dat leidt tot vernieuwde trainingsvormen en trainingsschema’s, maar toch zullen er ook veel renners een vergeefse poging doen om aan de twee te tippen. Dat zegt Sebastian Langeveld in Het is Koers-podcast De Rode Lantaarn.

Langeveld, zelf ook ooit veldrijder, denkt dat lang niet alle beroepsrenners het aankunnen om mee te gaan in de trainingsrevolutie. ‘Er gaan veel jongens hun handen aan branden, want Van der Poel en Van Aert zijn wel twee uitzonderlijke talenten. Wat zij doen, geldt niet voor de gemiddelde beroepsrenner’, zegt Langeveld in de podcast.

Wat Van Aert en Van der Poel anders doen heeft vooral te maken met hun veldritten, wat voor kortere en explosievere inspanningen zorgt. ‘Ik denk dat het bij veel renners in de winter best wat intensiever mag, dat je op tijd mag zijn met je prikkels. Het is redelijk achterhaald dat je in november je eerste blok duurtraining afwerkt op een niet te hoge hartslag. Van Aert en Van der Poel zetten wel veel jongens aan het denken.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws