Langeveld tevreden en jaloers: 'Op 34-jarige leeftijd iets om trots op te zijn' Algemeen nieuws

Langeveld tevreden en jaloers: 'Op 34-jarige leeftijd iets om trots op te zijn'

Door Marijn van den Berge 19 november 2019 | 11:58


Sebastian Langeveld heeft een zeer goed seizoen achter de rug. Dat zegt hij zelf in Het is Koers-podcast De Rode Lantaarn. Qua uitslagen viel het misschien tegen, in Parijs-Roubaix haalde hij zijn enige top tien-plaats van het voorjaar, maar vooral op andere gebieden kijkt de Leidenaar tevreden terug.

‘Ik heb gescoord, maar niet zozeer met een topresultaat. Kijkend naar mijn hele seizoen heb ik het meest constante seizoen uit mijn carrière neergezet’, begint Langeveld. ‘Dat is op 34-jarige leeftijd iets om trots op te zijn. De tijdritten waren heel goed. Daar heb ik ook hard aan gewerkt, maar die staken er wel bovenuit.’ Langeveld werd onder meer tweede in de tijdrit op het NK, in de Tour de la Provence en de Tour of Britain.

Maar ook het goede gevoel was er. ‘Ik heb niet zozeer dingen anders gedaan, maar ik wil de komende vijf jaar nog alles uit mijn carrière halen. Vanaf de eerste koers was ik meteen vertrokken. We hebben een iets ander voorjaar gereden, op een iets lager niveau, zodat je meteen resultaten kan rijden. In de strandraces voelde ik dat ik op een hoog niveau zat. Alles bij elkaar heeft dat ervoor gezorgd dat ik een onwijze moraal-boost heb gekregen.’

Langeveld: 'Er zit jaloezie bij dat Bettiol Vlaanderen wint'

Het hoogtepunt van zijn seizoen was echter niet individueel. ‘Ik vind het winnen van de Ronde van Vlaanderen wel heel speciaal. Ook omdat ik mijn hele leven al droom van Vlaanderen. Er zit superveel jaloezie bij dat Alberto Bettiol wint, maar ik heb een groot aandeel gehad en speelde een prominente rol in de finale. Daar heb ik een goed gevoel bij.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws