Katusha liet renners in de steek: 'Je krijgt het gevoel alsof ze met je spelen' Algemeen nieuws

Katusha liet renners in de steek: 'Je krijgt het gevoel alsof ze met je spelen'

Door Marijn van den Berge 19 november 2019 | 14:28


Harry Tanfield rijdt volgend jaar voor AG2R, maar was lang onzeker over zijn toekomst. Zijn nog huidige ploeg Katusha-Alpecin heeft hem en andere renners namelijk flink in de steek gelaten omtrent de fusie met Israel Cycling Academy.

‘In juli kregen we een brief waarin stond dat het team waarschijnlijk ging stoppen, maar dat renners met een contract veilig waren’, steekt de 25-jarige Tanfield van wal bij Cyclingnews. De Katusha-renners die nog een contract hadden voor 2020 hoefden zich dus geen zorgen te maken. Dachten ze.

‘Toen kwamen ze eind september opeens met: ‘We hebben iets geregeld (fusie met ICA, red.), maar de helft van de renners met een contract moet weg’’, vervolgt Tanfield. ‘Bedankt dat je ons dat even laat weten terwijl het bijna oktober is, fantastisch’, uit de Brit zijn sarcastische gedachten van dat moment.

Tanfield was dus één van de renners die weg moest. ‘Het kwam ook niet direct van het team, maar via mijn manager. Ze gaven geen reden, alleen een lijst met renners die ze wel en niet wilden zonder verdere uitleg’, moppert Tanfield. ‘Je krijgt het gevoel alsof ze met je spelen. Je denkt dat je veilig zit voor de toekomst en dan krijg je dit…’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws