Bettiol spreekt schande van verschil in prijzengeld tussen mannen en vrouwen Algemeen nieuws

Bettiol spreekt schande van verschil in prijzengeld tussen mannen en vrouwen

Door Lex Kersten 19 november 2019 | 17:25


Alberto Bettiol spreekt schande van het prijzengeld binnen het wielrennen. Daarbij refereert hij naar zijn eigen overwinning begin dit jaar in de Ronde van Vlaanderen, waar de Italiaan de 20.000 euro die hij verdiende, 'een lachertje' noemde. Maar nog erger vindt hij de vergoedingen binnen het vrouwenwielrennen, laat hij aan La Gazzetta dello Sport weten.

'Maria Bastianelli kreeg 1265 euro voor haar overwinning in Vlaanderen. Dat is een schande en oneerlijk. Het vrouwenwielrennen heeft zichzelf volwaardig op de kaart gezet en Bastianelli heeft voor haar zege evenveel afgezien als ik', laat een duidelijke Bettiol weten. Zelf heeft hij van zijn prijzengeld alleen een set nieuwe banden van 500 euro gekocht en verder wil hij niet veel over geld nadenken. 'Enkel wie zijn hoofd vrij heeft, kan tot goede resultaten komen.' 

Door zijn prestaties van dit jaar is zijn financiële situatie verbeterd, maar voor het komende seizoen heeft de renner van EF Education First zichzelf meer druk opgelegd. 'Na de Ronde van Vlaanderen kon ik niet meer winnen, dat moet beter. Ik wil vooral regelmatiger presteren en vaker winnen', zo besluit hij. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws