Van der Poel, Van Vleuten en Wiebes als besten uit de bus tijdens Wielergala Algemeen nieuws

Van der Poel, Van Vleuten en Wiebes als besten uit de bus tijdens Wielergala

Door Bram van der Ploeg 21 november 2019 | 08:30


Mathieu van der Poel en Annemiek van Vleuten zijn woensdagavond uitgeroepen tot Wielrenner en Wielrenster van het jaar 2019. Lorena Wiebes werd tijdens het wielergala in Den Bosch bekroond met de award voor grootste talent.

Mensen konden via internet stemmen, wielrenners uit het peloton werden gevraagd om hun mening en ook de Club van 48 (bestaand uit oud-renners, journalisten en KNWU-vertegenwoordigers) deed een duit in het zakje. Van der Poel hield in de strijd om de Gerrit Schulte Trofee onder meer Bauke Mollema en Steven Kruijswijk achter zich. Hij volgt Tom Dumoulin op, die de afgelopen vijf jaar steevast won.

De Keetie van Oosten-Hage Trofee ging naar Van Vleuten, die de prijs in 2017 ook al won. Vorig jaar was Anna van der Breggen nog winnares, maar Van Vleuten heerste in 2019 in het vrouwenwielrennen. Ze won onder meer Luik-Bastenaken-Luik, de Giro Rosa en het WK op de weg met een solo van meer dan honderd kilometer. Wiebes ging ten slotte naar huis met de Gerrie Knetemann Trofee, na haar doorbraak in 2019. Ze won vijftien wedstrijden, waaronder de nationale titel op de weg.

Van Vleuten: 'Aantal jaren geleden nooit gedacht'

De NOS kreeg woensdag na het gala Van Vleuten voor de camera. Die stelt dat ze enorm heeft genoten van haar seizoen. 'Het is heel tof op mijn naam weer in dat rijtje te zien staan. Een aantal jaren geleden had ik nooit gedacht dat ik ertussen zou staan en nu twee keer.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws