Ook klassieke kern Jumbo-Visma op hoogte: 'Prestaties Van Aert zeiden genoeg' Algemeen nieuws

Ook klassieke kern Jumbo-Visma op hoogte: 'Prestaties Van Aert zeiden genoeg'

Door Gerrit van Loon 22 november 2019 | 15:00


De kopmannen uit de voorjaarsploeg van Team-Jumbo-Visma gaan richting het voorjaar in februari op hoogtestage op Tenerife. Dat meldt sportief directeur Merijn Zeeman in Het Nieuwsblad. In navolging van onder meer Peter Sagan en Tiesj Benoot hopen zij daardoor op betere resultaten in de klassiekers.

Sagan en Benoot bewezen in de afgelopen jaren al dat een trainingskamp op hoogte kan helpen. Om die reden verblijven Wout van Aert, Mike Teunissen en Amund Grondahl Jansen voorafgaand aan de klassiekers in Spanje. 'Het blijft een risico, maar het is het waard', aldus Zeeman, die uitlegt waarom na de grote rondespecialisten zoals Steven Kruijswijk en Primoz Roglic nu ook de klassieke mannen op hoogte gaan: 'De evolutie van de klassiekers leert ons dat er elk jaar sneller gekoerst wordt in de finales. Zo'n klassieker van 260 kilometer wordt elk jaar zwaarder, het is een extreme duurprestatie. Dat vergt dus ook een speciale voorbereiding.'

'Vorig jaar reden we een degelijke voorjaarscampagne, maar we denken dat het beter kan met een hoogtestage in de benen', vervolgt Zeeman. 'Het was ook daarom dat we Wout vorig jaar eind mei op hoogtestage hebben gestuurd. Als een testcase voor het voorjaar van 2020 wilden we weten hoe hij zo'n hoogtestage zou verteren. Zijn prestaties in de Dauphiné en later de Tour zeiden genoeg.' Of Van Aert in februari meegaat, is overigens wel afhankelijk van zijn herstel van een bovenbeenblessure. Naast Jumbo-Visma denken ook veel Belgen aan een andere aanpak. Onder meer Edward Theuns, Jasper Stuyven en Greg Van Avermaet gaan op hoogte begin 2020. (foto: Twitter Kruijswijk)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws