Quintana blijft ambitieus bij Arkéa: 'Denk dat ik de Tour de France kan winnen' Algemeen nieuws

Quintana blijft ambitieus bij Arkéa: 'Denk dat ik de Tour de France kan winnen'

Door Ward Hilhorst 24 november 2019 | 08:51


Nairo Quintana, ooit een renner waarvan vijf zeges in de Tour de France werden verwacht, rijdt komend seizoen zoals bekend bij Arkéa-Samsic. Hij zal zijn krachten daar bundelen met onder anderen Warren Barguil. Ondanks zijn ogenschijnlijke stap omlaag, blijven zijn ambities onverminderd hoog, zo laat hij weten aan Le Telegramme.

De grote vraag die heerste bij zijn overstap: waarom? Daar waren meerdere redenen voor. 'Ik was niet super ongelukkig bij Movistar, maar ook niet echt blij. Ik had eerst niet verwacht dat  ik ooit voor een Frans team zou rijden, maar Yvon Ledanois heeft me overtuigd. Hij was ooit ook al mijn ploegleider bij Movistar. Het team zag er meteen heel saamhorig uit, daarom is mijn keuze op deze ploeg gevallen.'

De Colombiaan heeft in zijn carrière mooie dingen gewonnen, met als hoogtepunten de eindwinsten in de Giro d'Italia en de Vuelta a Espana. Quintana is echter nog niet klaar. 'De Tour de France is mijn nummer één doel in 2020. Ik ga voor het podium, en ik denk zelfs dat ik kan winnen. Sowieso wil ik meer wedstrijden winnen in Frankrijk.' Over de samenwerking met zijn nieuwe concullega Barguil kan hij kort zijn. 'Mijn aanwezigheid brengt hem waarschijnlijk wat rust. Het komt wel goed met ons.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws