Clement en Jumbo-Visma zetten punt achter weinig vruchtbare samenwerking Algemeen nieuws

Clement en Jumbo-Visma zetten punt achter weinig vruchtbare samenwerking

Door Marijn van den Berge 25 november 2019 | 08:16


Stef Clement en Jumbo-Visma gaan definitief uit elkaar. Dat heeft de ploeg laten weten in een kort en bondig persbericht. Clement beëindigde zijn actieve wielercarrière in 2018, na in totaal 8 jaar bij de ploeg te hebben gereden, maar bleef achter de schermen werkzaam bij de ploeg.

Die samenwerking is echter niet uitgepakt zoals men gehoopt had. ‘Aangezien de samenwerking tussen Team Jumbo-Visma en Stef Clement zoals deze vanaf januari 2019 heeft bestaan, niet heeft gebracht wat allebei ervan hadden verwacht, is gezamenlijk besloten om de samenwerking te beëindigen’, luidt het statement.

Clement en Jumbo-Visma botsten rondom de Giro d’Italia, toen Clement als analist van de NOS de ontwikkeling van Primoz Roglic ‘opmerkelijk’ noemde. Daarmee insinueerde Clement niet direct een vermeend dopinggebruik, maar velen vatten het wel zo op en Jumbo-Visma was niet blij met de uitspraken.

Of dat incident uiteindelijk het einde van een goede relatie betekende, is onbekend. Beide partijen zouden nog met elkaar om de tafel gaan na de gebeurtenis, maar of dat gesprek heeft plaatsgevonden is onduidelijk. 'Het team en de oud-renner wensen elkaar alle goeds voor de toekomst toe.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws