[Update] Van der Poel en Van Vleuten ondanks nominaties niet bij Sportgala Algemeen nieuws

[Update] Van der Poel en Van Vleuten ondanks nominaties niet bij Sportgala

Door Bram van der Ploeg 18 december 2019 | 12:27


Het Nederlandse wielrennen kende een fantastisch jaar en dat is te merken. Op de shortlist van de NOC*NSF en de NOS voor de prijzen van Sportman en Sportvrouw van het jaar, staan veel wielrenners in verschillende disciplines.

Mathieu van der Poel en Steven Kruijswijk zijn de grote wegrenners die kans maken op de titel Sportman van het Jaar. Van der Poel maakte indruk in drie disciplines en won onder meer de Amstel Gold Race. Kruijswijk werd derde in de Tour de France. Verder staan ook baanrenners Matthijs Büchli, Harrie Lavreysen en Jan-Willem van Schip op de lijst.

Kanshebbers Sportman van het Jaar

Kiran Badloe (windsurfen)
Roel Boomstra (dammen)
Matthijs Büchli (baanwielrennen)
Virgil van Dijk (voetbal)
Noël van 't End (judo)
Twan van Gendt (BMX)
Michael van Gerwen (darts)
Thomas Krol (langebaanschaatsen)
Steven Kruijswijk (wegwielrennen)
Harrie Lavreysen (baanwielrennen)
Mathieu van der Poel (weg, veld én MTB)
Patrick Roest (langebaanschaatsen)
Jan-Willem van Schip (baanwielrennen)
Kai Verbij (langebaanschaatsen)
Max Verstappen (Formule 1)

Bij de vrouwen is Annemiek van Vleuten de vrouw die de eer van het wegwielrennen hoog moet houden. Ze werd op indrukwekkende wijze wereldkampioen en kende een dijk van een jaar met veel overwinningen. Kirsten Wild is genomineerd als baanwielrenster.

Kanshebbers Sportvrouw van het Jaar

Ireen Wüst (langebaanschaatsen)
Sifan Hassan (atletiek)
Suzanne Schulting (shorttrack)
Annemiek van Vleuten (wegwielrennen)
Irene Schouten (langebaanschaatsen)
Kirsten Wild (baanwielrennen)
Lara van Ruijven (shorttrack)

Ook in de paralympische sporten doen wielrenners het goed. Jetze Plat en Tim de Vries zijn de kanshebbers in het para-cycling, net als fietsduo’s Vincent ter Schure/Timo Fransen en Tristan Bangma/Patrick Bos. Jumbo-Visma is naast onder meer Ajax, het Nederlands elftal en het Nederlands dameselftal genomineerd voor Sportploeg van het jaar.

Update - 24 november 2019 (18.15 uur): Van der Poel en Van Vleuten bij laatste drie

Mathieu van der Poel en Annemiek van Vleuten zijn overgebleven in de laatste selectie van het Sportgala en maken nog steeds kans om Sportman/Sportvrouw van het Jaar te worden. Van der Poel neemt het op tegen voetballer Liverpool-voetballer Virgil van Dijk en Formule 1-coureur Max Verstappen. Van Vleuten moet concurreren met atlete Sifan Hassan en shorttrackster Suzanne Schulting.

Jumbo-Visma viel af in de strijd om Sportploeg van het Jaar. Ajax en de Oranjevrouwen zijn de grootste kanshebbers. Wel doen de baanrenners van de teamsprint mee voor die prijs en de roeiers van de dubbelvier. Jetze Plat, handbiker en triatleet, is nog in de race voor Paralympisch Sporter van het Jaar.

Update II - 18 december 2019 (12.25 uur): Van der Poel en Van Vleuten niet bij Sportgala

Mathieu van der Poel en Annemiek van Vleuten zullen er woensdagavond allebei niet bij zijn als het jaarlijkse Sportgala op het programma staat. Beiden zijn genomineerd voor een individuele prijs. Van Vleuten is al drie weken op trainingskamp in Colombia, Van der Poel heeft volgens het Algemeen Dagblad nu ook afgezegd. (Foto: Sirotti)

Poll

Wie verdient de prijs het meest?


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws